Sådan genbruger du dit regnvand

Dine blomster, bede og krukker lider ofte af oversvømmelse, når efteråret og vinteren sætter ind med store mængder regn. Samtidig går der en masse vand til spilde, som nemt kan genbruges, og som du kan få glæde af både inde og ude. Få tips til, hvordan du kan genbruge dit regnvand her!

Mere grøn inspiration: Sådan bygger du dit eget insekthotel

Brug regnvand frem for drikkevand

Der er ingen grund til at spilde drikkevand på toiletskyl, tøjvask, vanding af planter eller bilvask. Her er det oplagt at tænke på grundvands-ressourcerne og anvende regnvand i stedet. Du kan installere en regnvandstank under jorden, der opsamler vand fra taget og som sender det videre til dit toilet eller vaskemaskinen.

Har du styr på havens giftige planter? Se 7 af slagsen her!

Grønt tag til regnvand

Græs eller stenurter på taget kan fint opsamle regnvand, så det ikke overbelaster kloarkerne. Et grønt tag kan faktisk opsamle op mod halvdelen af den regnvand, der falder på taget. Du kan også anlægge er regnbed med planter, der kan tåle at stå vand, eller en faskine, der fungerer som et depot og langsomt leder vandet ned i undergrunden.

Regnvand til planter og blomster

Brug regnvand til at vande planter i haven i de perioder, hvor der ikke falder så meget regn, og brug regnvand til dine indendørsplanter hele året. Du sparer på drikkevandet, men derudover har mange planter bedre af regnvand, fordi det indeholder mindre kalk. Hold igen med regnvand i køkkenhaven, da vandet kan indeholde bakterier fra for eksempel fugleklatter på taget. Brug en regnvandstønde til at opsamle regnvandet ved at koble den på nedløbsrøret. Husk at tømme tønden, inden frosten sætter ind.

Læs også: Safran - dyrk selv verdens dyreste krydderi

3 fordele ved at genbruge regnvand:

  • Du skåner miljøet og mindsker presset på grundvandsressourcerne ved at anvende regnvand.
  • Vand er en dyrebar ressource, og der er mange penge at spare ved at genbruge regnvand.
  • Regnvand indeholder mindre kalk og derfor slider det mindre på din vaskemaskine, når du genanvender det i tøjvask.