Ingen Store Bededag uden varme hveder aftenen før - og de bedste slags er selvfølgelig hjemmebagte! Rør de gode ingredienser sammen til en blød gærdej, og lad den skønne duft af kardemomme brede sig i hjemmet, når du sætter de fine knopper i ovnen. Her får du ISABELLAS' favorit-opskrift på varme hveder.
Hvad skal du drikke til dine hveder? Få vores bedste opskrift på varm chokolade!
Det skal du bruge til hjemmebagte hveder:
12 stk
Gærdej:
- 75 g smør
- 1½ dl sødmælk
- 1 dl vand
- 50 g gær
- 2 æ
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. kardemomme
- Ca. 550 g mel
- 1 spsk. mælk til pensling
Måske du også vil kunne lide: Hjemmebagte croissanter med chokoladefyld
Sådan gør du:
- Smelt smørret. Bland mælk, vand og smør – væsken skal være ca. 37°.
- Smuldr gæren i en skål, hæld væsken over, og rør gæren ud. Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme, og rør sammen.
- Tilsæt ²/³ af melet, og ælt sammen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen. Ælt dejen, til den er glat og smidig.
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter. Del den i 12 dele, og form boller.
- Placér bollerne i et rektangel på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Pensl hvederne med mælk, og bag dem i en 200° varm ovn i ca. 15 minutter. Lad dem afkøle.
- Flæk hvederne, rist dem på en brødrister, og servér med smør.
Se også: Trin for trin-guide - Lav en elegant moussekage med blåbær