Småkager & Cookies

Hasselnøddehjerter uden mel

Bag en omgang småkager helt uden mel, og pynt julebordet med spiselige bordkort med navnene på dem, du elsker. Få opskriften her!
af Maja Ambeck Vase 18.11.2021 Foto: Columbus Leth

  • 1 pasteuriseret æggehvide
  • 60 g flormelis
  • 200 g hasselnødder
  • 1 tsk. kanel

Glasur

  • 50 g flormelis
  • 2-3 tsk. pasteuriseret æggehvide

Gem hellere opskriften på vores hasselnøddesmåkager. De er nemlig vanedannende gode - og så er de helt uden mel!

Sådan laver du hasselnøddesmåkager:

  1. Hasselnøddesmåkager: Kom æggehvide og flormelis i en skål, og pisk det et par minutter. Blend hasselnødderne til mel, og vend hasselnøddemel og kanel i marengsen.
  2. Rul dejen tyndt ud mellem 2 stykker bagepapir, og stik små hjerter ud med en kageudstikker.
  3. Bag hjerterne i ca. 10 minutter ved 150°. Lad dem køle helt af på en bagerist.
  4. Glasur: Pisk flormelis og æggehvide sammen i en skål, og kom glasuren i en sprøjtepose med et ganske lille hul i. Skriv navne på småkagerne med glasuren, og lad dem tørre ved stuetemperatur.

Tip! Saml evt. hjerterne 2 og 2 med 1 skive nougat imellem. Det gør bordkortene ekstra lækre og svære at modstå. Har du en nøddeallergiker som gæst, kan du erstatte hasselnødderne med pinjekerner.