Småkager & Cookies

Klassiske brunkager

Brunkager er nogle af de småkager, der smager allermest af jul. Har du ikke prøvet at bage brunkager før, bør du gøre det nu. Vi giver dig opskriften på de klassiske brunkager med den helt rigtige julesmag.
af Mai Knauer. 9.11.2021 Foto: Columbus Leth.
Klassiske brunkager

Der er ikke noget så skønt som duften og smagen af nybagte småkager. Vi har fundet en opskrift frem, som giver 100 klassiske og sprøde brunkager med bid i, og som du kan forkæle dine julegæster med i hele december.

0 personer

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 250 g sirup
  • 125 g farin
  • 2 tsk. potaske
  • 1 tsk. vand
  • ½ spsk. stødte nelliker
  • ½ spsk. kanel
  • Ca. 400 g hvedemel
  • 50 g hakket syltet pomeransskal eller sukat
  • 50 g smuttede hakkede mandler

Sådan laver du brunkager

  1. Kom smør, sirup og farin i en gryde, og opvarm det til kogepunktet over middel varme. Rør potasken ud i vand. Fjern gryden fra varmen, og rør den opløste potaske i.
  2. Bland nelliker, kanel, mel, pomeransskal eller sukat og mandler. Bland melblandingen i sirupsblandingen, og ælt dejen, til den bliver blank.
  3. Rul dejen til en pølse, pak den ind i bagepapir, og put den i fryseren i 30-45 minutter.
  4. Skær dejen i meget tynde skiver, og læg brunkagerne på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 175° i varmluftsovn eller 200° i traditionel ovn i ca. 7 minutter.
  5. Lad de færdige kager køle af på en bagerist.