Desserter
Desserter
Brombær-vafler med flødeskum
Gør en grå efterårsdag endnu hyggeligere med sprøde, nybagte vafler. Servér med brombær og sød flødeskum på toppen, og hyggen er i hus! Få opskriften her.
af Bente Halkjær
11.09.2018
Foto: Kira Brandt.
Sprøde, nybagte vafler hører efteråret til! I denne opskrift har vi rørt sæsonens lækre brombær direkte i dejen, og det smager skønt. Kan du ikke få nok af bær, kan du servere de færdigbagte vafler med ekstra friske brombær på toppen. Mums!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Det skal du bruge til brombær-vafler med flødeskum:
- 50 g sukker
- 1 tsk. kardemomme
- 1½ tsk. vaniljesukker
- 200 g hvedemel
- 1½ tsk. bagepulver
- 1 dl brombær
- 1 æg
- 4 dl mælk
- 75 g smør
Måske du også vil kunne lide: Vaniljesyltede pærer
Tilbehør:
- Flødeskum eller skyr med vanilje
- Bær eller syltetøj
Sådan gør du:
- Rør sukker, kardemomme og vaniljesukker sammen. Bland mel og bagepulver godt, og rør det i sukkerblandingen.
- Blend bærrene, og kom dem i blandingen sammen med æg og mælk. Smelt smørret, og rør det i blandingen.
- Lad dejen hvile i ca. 30 minutter.
- Bag vaflerne på et vaffeljern, og servér med flødeskum eller skyr med vanilje samt friske bær eller en klat syltetøj.
Flere efterårslækkerier:Ovnpandekage med brombær