Desserter

Chokolademousse med kaffe

Kaffe og chokolade ér bare et godt makkerpar, og det har vi ladet os inspirere af! Her får du opskriften på en klassisk chokolademousse med lækker, cremet smag af kaffe.
af Cecilia Fahlström 9.04.2020 Foto: Stine Christiansen.
Portionsanrettet chokolademousse med kaffe og pynt af mynte

Chokolademoussen er en værdsat dessertklassiker - og med god grund. Den luftige og bløde konsistens får den chokoladelækre mousse til at smelte på tungen. Samtidigt giver de små portionsanretninger et smukt udtryk på bordet, når hver enkelt gæst får sin egen elegante portion serveret.

6 personer

Ingredienser

  • 2 bægre pasteuriserede æggehvider – svarer til 3 æggehvider
  • 2½ dl piskefløde
  • 150 g mørk chokolade
  • 2 bægre pasteuriserede æggeblommer – svarer til 4 æggeblommer
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. espressopulver
  • ¼ l piskefløde
  • Mynteblade

Sådan laver du chokolademousse

  1. Pisk æggehviderne stive i en skål, og pisk fløden til stiv skum i en anden skål.
  2. Hak chokoladen, og smelt den over et vandbad. Lad den køle af.
  3. Pisk æggeblommer med sukker i en tredje skål. Rør espressopulveret i æggeblommerne. Hæld langsomt den smeltede chokolade i æggeblommerne under omrøring.
  4. Vend skiftevis flødeskum og æggehvider i chokolade-æggeblomme-blandingen.
  5. Hæld moussen i glas, og stil dem på køl mindst 1 time.
  6. Pisk fløde til skum, og pynt moussen med flødeskum og 1 mynteblad inden servering.