Pandekager med karamelliserede pærer

Giv de klassiske pandekager en opdatering med lækkert og overraskende fyld

Torsdag d. 5. marts 2009 - af Marie Melchior, Foto: Jes Buusmann

Det er jo ikke, fordi der er noget i vejen med pandekager med is som dessert. Men engang imellem kunne det være sjovt at prøve en lidt frækkere version af den klassiske dessert. Og den får du her.

Pandekager med karamelliserede pærer og ingefær er en rigtig voksendessert - prøv den, nyd den, elsk den.
 

Pandekager med karamelliserede pærer

Til 6 personer

Det skal du bruge
6 små pærer
100 g smør
2 cm friskrevet ingefær (svarer til 1 stor spsk. finthakket)
8 spsk. rørsukker
6 lune færdigbagte dessertpandekager
Evt. vaniljeis

Her får du en skudsikker grundopskrift på pandekager, så du altid kan bage pandekager, når børnene - eller din søde tand - kræver det

Sådan gør du
Skær pærerne med skal i små tern.

Smelt smørret på en pande. Brun pæreternene af med den finthakkede ingefær. Drys rørsukkeret over, når pærerne begynder at tage farve. Skru ned for varmen, og vend blandingen, så pæreternene karamelliserer.

Fordel de karamelliserede pærer over dine pandekager. Server dem lune, eventuelt med vaniljeis til.

Er der børn i selskabet? Så vil de nok hellere have pandekager med chokolade og kokos. Du kan bruge samme grundopskrift på pandekager og variere fyldet