Elegant chokoladekage med glasur

Forkæl dine kære med den lækreste chokoladekage, som er elegant pyntet med portvinsglasur. Det er en svampet, dejlig chokoladekage til det hele!

Mandag, 3. december 2018 - 13:44 - af Cecilie Sofie Svensson / Foto: Stine Christiansen.

Vi sætter sådan pris på en svampet, lækker chokoladekage - og denne er endda elegant pyntet med portvinsglasur og lidt blomster. Bedre bliver det ikke for en chokoladeelsker!

Glad for chokolade: Chokoladekage med hvid chokolademousse

Det skal du bruge til den elegante chokoladekage med glasur:

(Til 1 kage - ca. 10 stykker.)

  • Lidt smør til formen
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 1 tsk. salt
  • 75 g godt kakaopulver, fx Valrhona
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 175 g smør
  • 300 g muscovadosukker eller brun farin
  • 2 store æg
  • 2 dl vand
  • 1½ dl cremefraiche 18 %

Glasur:

  • Ca. ½ dl portvin
  • Ca. 150 g flormelis

Varm drik: Irish coffee med et tvist

Sådan laver du den elegante chokoladekage med glasur:

  1. Tænd ovnen på 180˚.
  2. Smør en randform eller springform, Ø ca. 24 cm, med smør.
  3. Vend mel, bagepulver, natron, salt, kakaopulver og vaniljesukker sammen i en skål.
  4. Smelt smørret. Pisk muscovadosukker eller farin og smør sammen, så det bliver luftigt, og tilsæt æggene 1 ad gangen.
  5. Vend melblandingen i sammen med vand og cremefraiche, og pisk kortvarigt ved lav hastighed, til dejen er akkurat ensartet og blandet.
  6. Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 40-45 minutter, til den er helt gennembagt, og en tandstikker kommer ren ud.
  7. Lad kagen køle af i 5-10 minutter, og vend den derefter ud på et fad. Det er nemmest, mens den stadig er lun.
  8. Glasur: Rør portvin og flormelis sammen til glasur, og hæld den ud over kagen.
  9. Servér kagen inden for et par timer, for så smager den bedst.

Chokoladetips til chokoladekage:

Hvis du vil lave gode chokoladekager, er det ikke ligegyldigt, hvilken chokolade eller kakao du bruger. Et højt kakaoindhold på over 70 % gør chokoladen sundere, men er ikke nødvendigvis et sikkert tegn på høj kvalitet. Her hænger prisen ofte sammen med kvaliteten. Jo dyrere chokolade, jo bedre smag som regel.

Læs også: