Chokoladeis med hjemmelavet bærsauce

Har du ingen ismaskine, er det besværligt selv at lave rigtig chokoladeis. Vi har derfor valgt at købe os til den gode is og røre den op med friske bær og hakket chokolade, der gør isen endnu bedre.

Torsdag d. 27. juni 2013 - af Camilla Zarah Lawes, Foto: Columbus Leth

Bærsauce:
• ½ vaniljestang
• 250 g bær, fx jordbær, hindbær og brombær
• 3 spsk vand • 60 g sukker

Desuden:
•1 l god chokoladeis
• 50 g hakket chokolade med 70 % kakaoindhold

Bærsauce:
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom ¾ af bærrene i en gryde med vand, sukker, og vaniljekorn og -stang. Varm det forsigtigt op, til sukkeret er opløst, og rør godt i saucen. Hæld den gennem en sigte, og lad den afkøle.
Anret en lille sø af bærsauce i hvert glas eller på hver tallerken, læg 1 kugle is over, og drys med hakket chokolade.


Hjemmelavet is
Server din chokoladeis på vores fine tallerkener fra ISABELLAS-shoppen
Pris 49 kr. Køb dem her>>
Lav også selv din egen is - se hvordan her>> Lav din hjemmelavet is i en praktisk silikone springform fra ISABELLAS-shoppen
Pris 269 kr. Køb dem her>>
Prøv også denne opskrift med hjemmelavet
marcipanis med krymmel