Frozen yoghurt med jordbær

Frisk, frossen og helt igennem fantastisk lækker. Denne frozen yoghurt med jordbær smager af sommer og sol, og med dine egne friske jordbær fra haven bliver den kun bedre. Få opskriften her!

Onsdag, 16. august 2017 - 9:23 - af Cecilia Fahlström. Foto: Stine Skovdal.

Hvis du har jordbær i haven, er det oplagt at bruge dem til denne forfriskende frozen yoghurt. De søde jordbær tilfører en masse smag, og så er det bare skønt at bruge råvarer, som man kan snuppe i baghaven. Byder haven ikke på friske jordbær, kan du sagtens bruge de frosne af slagsen. Giv dem et opkog, og blend dem - så kan de bruges i den samme mængde som de friske jordbær i opskriften.

Har du ikke en ismaskine derhjemme, kan du sagtens lave isen alligevel. Se, hvordan du gør nederst i artiklen.

Prøv også: Skøn hindbæris i vaffel

Det skal du bruge til frozen yoghurt med jordbær:

6 personer

  • 500 g jordbær
  • 50 g agavesirup
  • 500 g græsk yoghurt

Sådan gør du:

  1. Skyl jordbærrene, og skær stilken af.
  2. Hæld jordbærrene i en skål, og blend dem med en stavblender.
  3. Tilsæt agavesirup, og rør rundt, indtil det er godt fordelt.
  4. Tilsæt yoghurt, og pisk blandingen igennem, til den er fin og ensartet.
  5. Hæld blandingen på en ismaskine, og lad den køre i ca. 25 minutter.
  6. Skrab isen ud med en dejskraber, og hæld den i en boks med låg.
  7. Stil boksen i fryseren indtil servering.

Mere lyserød sommeris? Rabarbersorbet - skøn sommerdessert

Hvis du ikke har en ismaskine...

Opskriften er lavet på en ismaskine, der er den nemmeste måde at fryse is på. Har du ingen ismaskine, kan du sagtens bruge opskriften alligevel. Læs hvordan her:

  1. Hæld isblandingen i en boks med låg, og stil den i fryseren.
  2. Efter ½ time skal du røre isen godt igennem, hvorefter du stiller den i fryseren igen.
  3. Fortsæt med at røre isen igennem hver ½ time, indtil den er helt frossen. På denne måde undgår du bedst de ærgerlige iskrystaller, der ellers bliver dannet, når en is stilles i fryseren uden brug af ismaskine.

Se også: 7 gode råd til hjemmelavet is

Læs mere om:

Læs også: