Desserter
Desserter
Luksus isdessert med blommer
Overrask dine gæster med en flot isdessert lavet af årstidens saftige blommer. Sørg for at bruge nogle, der er søde i smagen – så smager blommeisen bedst.
af Pia Buusmann
18.08.2016
Foto: Jes Buusmann.
Du kan nemt forvandle sensommerens søde blommer til en smuk og smagsgod isdessert. Her er den lavet i form og pyntet med farvefine blommer og blåbær. Denne luksus isdessert vil med garanti blive et ganeforkælende hit hos hele familien eller serveret for gæster!
Blommeis i form
8 personer
Det skal du bruge til blommeis:
- 350 g blommer
- 1 dl vand
- 4 dl sødmælk
- 1 vaniljestang
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 30 g sukker
- 1½ dl piskefløde
- ½ spsk. rosenvand
- 50 g sukker
Havetip: Sådan får du succes med blommer
Topping:
- 100 g blommer
- 100 g friske blåbær
Sådan laver du blommeis:
- Halvér blommerne, og tag stenene ud. Kom dem i en gryde sammen med vandet, og kog dem så møre, at de kan moses med en gaffel. Lad mosen afkøle.
- Kom mælken i en gryde. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kom begge dele i mælken. Varm mælken op til kogepunktet, og tag gryden af blusset.
- Pisk æggeblommer og sukker skummende.
- Tag vaniljestængerne op af gryden, og pisk den lune mælk i æggemassen lidt ad gangen.
- Pisk fløden til skum, og vend rosenvandet og de mosede blommer i skummet.
- Fordel isen i en randform på ca. 24 cm i diameter.
- Dæk formen med film, og stil den i fryseren i 6-8 timer. Rør i isen ca. 3 gange undervejs.
- Tag isen ud af fryseren ca. 15 minutter før servering.
- Skær blommerne i kvarter, og servér isen med blommer og friske blåbær på toppen.
Prøv også: Hjemmelavet is på 5 minutter