Desserter

Luksus isdessert med blommer

Overrask dine gæster med en flot isdessert lavet af årstidens saftige blommer. Sørg for at bruge nogle, der er søde i smagen – så smager blommeisen bedst.
af Pia Buusmann 18.08.2016 Foto: Jes Buusmann.

Du kan nemt forvandle sensommerens søde blommer til en smuk og smagsgod isdessert. Her er den lavet i form og pyntet med farvefine blommer og blåbær. Denne luksus isdessert vil med garanti blive et ganeforkælende hit hos hele familien eller serveret for gæster!

Blommeis i form

8 personer

Det skal du bruge til blommeis:

  • 350 g blommer
  • 1 dl vand
  • 4 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 30 g sukker
  • 1½ dl piskefløde
  • ½ spsk. rosenvand
  • 50 g sukker

Havetip: Sådan får du succes med blommer

Topping:

  • 100 g blommer
  • 100 g friske blåbær

Sådan laver du blommeis:

  1. Halvér blommerne, og tag stenene ud. Kom dem i en gryde sammen med vandet, og kog dem så møre, at de kan moses med en gaffel. Lad mosen afkøle.
  2. Kom mælken i en gryde. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og kom begge dele i mælken. Varm mælken op til kogepunktet, og tag gryden af blusset.
  3. Pisk æggeblommer og sukker skummende.
  4. Tag vaniljestængerne op af gryden, og pisk den lune mælk i æggemassen lidt ad gangen.
  5. Pisk fløden til skum, og vend rosenvandet og de mosede blommer i skummet.
  6. Fordel isen i en randform på ca. 24 cm i diameter.
  7. Dæk formen med film, og stil den i fryseren i 6-8 timer. Rør i isen ca. 3 gange undervejs.
  8. Tag isen ud af fryseren ca. 15 minutter før servering.
  9. Skær blommerne i kvarter, og servér isen med blommer og friske blåbær på toppen.

Prøv også: Hjemmelavet is på 5 minutter