Marcipanis med krymmel

Hjemmelavet is er et hit netop nu, og hvorfor ikke slå sig løs med en fristende marcipanis med et festfyrværkeri af hjemmelavet krymmel

Tirsdag d. 3. august 2010 - af Marie Melchior, Fotograf: Betina Hastoft

Is til festaftener eller bare dage, hvor der skal lidt ekstra forkælelse til. Marcipanisen er et fint alternativ til klassikeren med vanilje, og den farverige sukkerkrymmel er skiftet ud med en hjemmelavet version med marcipan, chokolade og appelsin.

6 personer

Marcipanis
2½ dl sød- eller letmælk
2½ dl piskefløde
1 vaniljestang
6 æggeblommer
150 g flormelis
Skal af ½ økologisk appelsin
100 g marcipan
50 g chokoladeknapper
1 randform
1 portion krymmel (se opskrift nedenfor)

Opvarm mælk, fløde og en flækket vaniljestang i en gryde under omrøring. Tag gryden af varmen, før blandingen når kogepunktet. Pisk æggeblommer og sukker til en tyk hvid æggesnaps i en anden gryde. Fjern vaniljestangen fra mælkeblandingen. Hæld mælkeblandingen over æggesnapsen, mens du pisker med et piskeris. Opvarm cremen ved svag varme, til den tykner. Afkøl cremen.

Snyd dig til hjemmelavet is på et splitsekund

Skyl appelsinen, og riv skallen fint. Riv marcipanen groft på et rivejern. Rør chokoladeknapperne, appelsinskallen og den revne marcipan i vaniljecremen. Frys isen i en randform. Tag marcipanisen op ½ time før servering. Vend forsigtigt isen ud af formen, og server med krymmelblandingen ovenpå.

Is på hjernen: Lav sommerfrisk is med appelsin

Krymmel af chokolade, marcipan og appelsin
Skal af ½ økologisk appelsin
100 g marcipan
50 g chokoladeknapper

Skyl appelsinen, og riv skallen fint. Riv marcipanen groft på et rivejern. Rør chokoladeknapper, appelsinskal og den revne marcipan sammen.

Opskrift: Lavendelsukker til sommeren og efterårets kager og desserter