Kager

Arme riddere med kanelsukker og syltetøj

Har du noget brød liggende, som er blevet for tørt til, at du bare kan spise det, som det er? Så lav arme riddere af det! Det er supersimpelt, men det smager himmelsk!
af Carsten Kyster. 18.01.2013 Foto: Columbus Leth
Arme riddere med kanelsukker og syltetøj

De klassiske arme riddere kan både bruges som dessert, morgenmad, eller hvis du bare har lyst til en lækker snack. Det er nemt og hurtigt, og så får du brugt dine tørre brødrester!

6 stk

Ingredienser

  • 6 spsk rørsukker
  • 1 spsk stødt kanel
  • 6 skiver toastbrød
  • 2 dl mælk
  • 50 g smør
  • Syltetøj efter eget valg

Sådan laver du arme riddere

  1. Bland sukker og kanel sammen.
  2. Halver toastbrødet, og dyp det hurtigt ned i mælken. Læg brødet på en tallerken, og vend det i kanelsukker.
  3. Steg det derefter på en varm pande i smør på begge sidder, til det er godt karamelliseret. Lav kun få brød ad gangen.
  4. Anret de arme riddere på et fad, og server med koldt syltetøj, mens de stadig er varme.