Kager

Citronkage med chiafrø og syrlig glasur

Denne skønne citronkage smager af sol og lysere tider! Servér med citrusglasur og stedmoderblomster på toppen - og du har et lille stykke forår på tallerken.
af Mai Knauer 8.03.2018 Foto: Columbus Leth.
Citronkage med chiafrø

Nogle gange er det bare enormt lækkert med en dessert, der er frisk i smagen - frem for sød med sød på.

Her får du opskriften på en skøn og svampet citronkage, der, med sin syrlige glasur og de fine stedmoderblomster på toppen, både ligner og smager som en lille bid forår.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se også: Friske citronsnitter

Det skal du bruge til din citronkage:

8 personer

  • 1 spsk. vindruekerneolie
  • 115 g blødt smør
  • 115 g sukker
  • 4 æg
  • 180 g mandelmel
  • 30 g chiafrø
  • 2 usprøjtede citroner
  • 125 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker

Citronglasur:

  • 225 g flormelis
  • 1 usprøjtet citro

Læs også: 9 tips til rengøring med citron

Pynt:

  • Blå stedmoderblomster
  • Evt. lidt sukker

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på ca. 180° og smør en rund form, Ø ca. 20 cm, med vindruekerneolie.
  2. Pisk smør og sukker med en elpisker, til massen er lys og cremet. Tilsæt 1 æg ad gangen.
  3. Vend mandelmel og chiafrø i blandingen sammen med saft og skal fra de 2 citroner. Bland det godt, og hæld hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i.
  4. Hæld dejen i den smurte form, og bag kagen i ca. 40 minutter, til den er let gylden. Lad den afkøle helt i formen, før du sætter den på et fad.

Prøv også: Klassisk citron-limonade

Glasur:

  1. Sigt flormelis i en skål, og bland den med saft fra citronen.
  2. Hæld glasuren over kagen, så den flyder ud over siderne.
  3. Vend evt. stedmoderblomsterne i lidt sukker, og pynt kagen med dem.

OBS: Stedmoderblomster er spiselige, men sørg for, at dem, du bruger, ikke er blevet sprøjtet.