Kager

Jordbærkage - skøn sommerdessert

Denne jordbærkage smager bare af sommer. Den minder meget om jordbærtærte, men i stedet for en tærtebund, er der en lækker marcipankage nederst. Få opskriften her!
af Marie Melchior 20.07.2017 Foto: Jakob Helbig.
Jordbærkage

Det gælder om rigtig at nyde de friske danske jordbær, mens de er her. Her får du opskriften på en jordbærkage, hvor du på bedste vis kan gøre brug af de søde røde bær. Når de jordbærrene kombineres med flødecreme og marcipanbund, er det svært ikke at blive en lille smule lykkelig. Prøv selv denne lykkefremkaldende sommerfryd her!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Se hvad du også kan bruge jordbær til: 4 skønne opskrifter med jordbær

Det skal du bruge til jordbærkage:

Bund:

  • 400 g marcipan
  • 3 æggehvider
  • 175 g flormelis
  • 175 g mandler
  • 3 dl piskefløde
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 spsk. smør

Creme:

  • 3 æggeblommer
  • 4 spsk. sukker
  • 2 spsk. Maizena
  • 2½ dl mælk
  • 1 vaniljestang
  • Lidt sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 500 g jordbær

Prøv også: Jordbærlagkage med makronbunde

Sådan gør du:

Bund:

  1. Riv marcipanen. Pisk marcipan, æggehvider og flormelis sammen i en skål.
  2. Blend mandler til mandelmel. Tilsæt mandelmel og fløde til æggehvidemassen. Pisk dejen godt sammen.
  3. Beklæd bunden af en springform (20-22 cm) med bagepapir. Kom dejen i springformen.
  4. Bag bunden ved 200° i 30-35 minutter. Test, om den er gennembagt, med en bagenål – er den blød, så bag den yderligere 8-10 minutter. Afkøl bunden på en bagerist.
  5. Smelt chokolade og smør over vandbad. Pensl bunden med chokoladeblandingen, når kagebunden er kold.

Creme:

  1. Pisk æggeblommer med sukker og Maizena. Bring mælken i kog, og hæld den i æggemassen. Hæld herefter ægge-mælke-blandingen tilbage i gryden.
  2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom begge dele i gryden. Bring cremen i kog under omrøring.
  3. Når cremen tykner, tager du den af blusset og afkøler den i køleskabet. Rør i cremen, og strø sukker over, mens den afkøler, så den ikke trækker skind.
  4. Pisk fløden til skum, og vend skummet i den kolde creme. Fordel cremen i et jævnt lag over kagebunden. Gem resten af cremen i en skål til servering.
  5. Rens jordbærrene og skær dem i skiver. Fordel jordbærskiverne over kagen.
  6. Servér jordbærkagen med den ekstra skål creme og evt. flere jordbær til.

Læs også: Hvordan du dyrker og plejer jordbær i haven