Småkager & Cookies

Julefine stjernekiks

Der er intet hyggeligere end at bage julesmåkager, der får hele huset til at dufte jul. Vi giver dig opskriften på de julefine stjernekiks, som et smukt alternativ til de klassiske småkager.
af Karen Elisabeth Dysted. 6.12.2021 Foto: Redaktionen.
Julefine stjernekiks
0 personer

  • 250 gram hvedemel
  • 2 spsk rørsukker
  • 1/2 tsk vaniljepulver eller 1 tsk vaniljesukker
  • 200 gram smør
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk mørk sirup
  • 2 tsk. peberkagekrydderi fra Urtekram eller andet julekrydderi (kan undlades)
  • Marmelade eller chokoladecreme til at lægge sammen med
  • Flormelis til at drysse med
  • Stjerneudstikkere

Julen er lig med bagetid. Brunkager, klejner og vaniljekranse står nok øverst på de flestes lister til julens hjemmebageri, men savner du alternativer, skal du prøve at bage disse julefine stjernekiks. De vil glæde store som små. Her kan du selv vælge, om du ønsker marmelade, chokolade eller noget helt tredje som fyld til dine stjerneformede småkager.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan LAVER DU STJERNEKIKS

  1. Find en skål frem og kombiner alle de tørre ingredienser.
  2. Riv det kolde smør i og ælt det sammen. Saml dejen med æggeblomme og sirup.
  3. Er dejen meget blød, så læg den i køleskabet, inden du ruller den ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 3 mm.
  4. Nu skal dejen igen i køleskabet i ca. 20 min - den sagtens ligge længere.
  5. Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn.)
  6. Nu er det tid til at stikke kagerne ud. Når dejen er helt kold er det meget nemmere at arbejde med dejen og få skarpe kanter og nemmere at flytte kagerne over på bagepladen.
  7. Stik kiksene ud i den ønskede form, og brug en lille-bitte udstikker til at stikke et hul ud i midten. Nag også de bitte små udstikkede "huller" - de er søde til madpakken her i december.
  8. Bag kagerne i ca. 8-10 min. Hold øje med, de ikke bliver for mørke.
  9. Lad dem køle af, inden du lægger den sammen med en lækker marmelade eller chokoladecreme. Drys evt. med flormelis som fint snedrys.