Julefine stjernekiks

Julefine stjernekiks

Der er intet hyggeligere end at bage julesmåkager, der får hele huset til at dufte jul. Vi giver dig opskriften på de julefine stjernekiks, som et smukt alternativ til de klassiske småkager.

Onsdag, 6. december 2017 - 8:24 - af Karen Elisabeth Dysted. / Foto: Redaktionen.

Julen er lig med bagetid. Brunkager, klejner og vaniljekranse står nok øverst på de flestes lister til julens hjemmebageri, men savner du alternativer, skal du prøve at bage disse julefine stjernekiks. De vil glæde store som små. Her kan du selv vælge, om du ønsker marmelade, chokolade eller noget helt tredje som fyld til dine stjerneformede småkager. 

Prøv også: Hjemmelavede Ferrero Rocher - den bedste opskrift 

 

Det skal du bruge til julefine stjernekiks: 

ca 25 stk. 

  • 250 gram hvedemel
  • 2 spsk rørsukker
  • 1/2 tsk vaniljepulver eller 1 tsk vaniljesukker
  • 200 gram smør
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk mørk sirup
  • 2 tsk. peberkagekrydderi fra Urtekram eller andet julekrydderi (kan undlades)
  • Marmelade eller chokoladecreme til at lægge sammen med
  • Flormelis til at drysse med
  • Stjerneudstikkere 

Se også: Hvis du kunne lide vores julefine stjernekiks, vil du helt sikkert også synes om opskrift på jødekager

 

Sådan gør du:

  1. Find en skål frem og kombiner alle de tørre ingredienser. 
  2. Riv det kolde smør i og ælt det sammen. Saml dejen med æggeblomme og sirup. 
  3. Er dejen meget blød, så læg den i køleskabet, inden du ruller den ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 3 mm. 
  4. Nu skal dejen igen i køleskabet i ca. 20 min - den sagtens ligge længere. 
  5. Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn.)
  6. Nu er det tid til at stikke kagerne ud. Når dejen er helt kold er det meget nemmere at arbejde med dejen og få skarpe kanter og nemmere at flytte kagerne over på bagepladen. 
  7. Stik kiksene ud i den ønskede form, og brug en lille-bitte udstikker til at stikke et hul ud i midten. Nag også de bitte små udstikkede "huller" - de er søde til madpakken her i december. 
  8. Bag kagerne i ca. 8-10 min. Hold øje med, de ikke bliver for mørke. 
  9. Lad dem køle af, inden du lægger den sammen med en lækker marmelade eller chokoladecreme. Drys evt. med flormelis som fint snedrys. 

Se også: Boliggalleri: Den yndigste vinterbolig

 

Læs mere om:

Læs også:

Opskrift på fastelavnsboller med konditorcreme