Kager

Kardemommesnurrer - verdens bedste opskrift

Kardemommesnurrer er blevet en populær sag i bagervinduerne landet over - og vi forstår godt hvorfor, for mums hvor er de lækre! Få den bedste opskrift på den hjemmelavede slags her,
af Kerstin Svensson 13.06.2021 Foto: Olof Abrahamsson.

De søde, bløde snurrer er blevet særdeles populære, og kan efterhånden fås i de fleste bagerbutikker rundt omkring i landet. Og det forstår vi godt; for de er vidunderlige at sætte tænderne i!

Snurrerne laves både i en kanel- og en kardemommeudgave og selvom den helt simple, klassiske udgave med kanel er god, har vi altså bare et svagt punkt for denne skønne variant med kardemomme i hovedrollen.

15 stk

Dej

  • 50 g gær
  • 5 dl mælk
  • 150 g smør, usaltet
  • 1 1/2 dl sukker
  • 1 1/2 tsk malet kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • Ca. 11 dl hvedemel

Fyld

  • 200 g smør, stuetemperatur
  • 1 dl sukker
  • 2 spsk kanel

Pensling

  • Æg

Pynt

  • 1/2 dl vand
  • 2 spsk lys sirup
  • 1 dl sukker
  • 2 tsk malet kardemomme
  • 1 spsk stødt kardemomme

Sådan laver du kardemommesnurrer

Dej

  1. Smuldr gærdet i dejskålen. Varm mælken til 37° og hæld det over gærdet. Rør til det er opløst.

  2. Tilsæt smørret i små stykker sammen med sukker, kardemomme, salt og det meste af melet. Rør dejen sammen i røremaskine i 10 minutter. Tilsæt mere mel hvis nødvendigt.

  3. Lad dejen hæve i en time.

Fyld

  1. Skær smørret i mindre stykker, og pisk det samme med sukker og kanel i.

Foldning

  1. Bred dejen ud på et melet bagebord og del den i to bidder. Rul hver klump ud til en firkant på 50x30cm. Fordel fyldet på og fold dejen dobbelt fra den lange side.
  2. Skær 15 strimler af hver dejplade. Snor strimlerne og vrid dem sammen til en knude med enderne nedenunder. Sæt dem på en bageplade og lad hæve i 40 minutter.
  3. Tænd ovnen på 225°.

Pensling

  1. Pensel med piskede æg og bag midt i ovnen i 12-15 minutter.

Pynt

  1. Rør vand og sirup sammen.

  2. Bland sukker, malet kardemomme og stødt kardemomme i en skål.

  3. Pensl de nybagte snurrer med sirupsvandet, og strø kardemommesukkeret over.

TIP: Det er nemt at skære dejstrimlerne med en pizzaslicer!