Den bedste opskrift på ...

Kiksekage – verdens bedste opskrift

En gang imellem kræver en kage bare en god krumme. Derfor serverer vi her den bedste knasende kiksekage for dig med masser af chokoladeforkælelse!
af Cecilia Fahlström og Carsten Kyster. 23.05.2021 Foto: Stine Christiansen og Columbus Leth.

Kiksekage er en af de nemmeste og lækreste desserter, du kan servere for dine gæster. Med brombær på toppen smager kiksekagen ikke bare godt, den ser også skøn ud på bordet.

8 personer

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade 70 %
  • 200 g mælkechokolade
  • 200 g smør
  • 4 spsk. piskefløde
  • 1 pakke firkantede vaniljekiks
  • 1½ bakke brombær

Sådan laver du kiksekage med brombær

  1. Hak chokoladen groft, og hæld den i en skål sammen med smørret. Smelt det hele over vandbad, og tilsæt piskefløden under omrøring.
  2. Beklæd en lille brødform med bagepapir, og hæld et lille lag chokoladecreme i bunden.
  3. Fordel et lag vaniljekiks oven på chokoladen, og gentag med chokoladecreme og kiks lag efter lag, indtil chokoladen slipper op. Det sidste lag skal være chokolade.
  4. Dæk formen til, og stil den i køleskabet i minimum 2 timer.
  5. Pynt kiksekagen med brombær lige inden servering.

TIP: Du kan sagtens erstatte halvdelen af den mørke chokolade med lys chokolade, hvis du ønsker en mildere smag.