Konditorens kagetips: De bedste smagskombinationer

Den perfekte kage skal være både syrlig og fyldig, og så skal den indeholde den helt rigtige kombination af creme og knas. Det mener chefkonditor på Cakenhagen, Torben Bang. Vi har spurgt ham til smagskombinationer, der får kageglade hjerter til at smelte!

Fredag, 8. juni 2018 - 12:46 - af Torben Bang. Foto: Columbus Leth.

Med en simpel chokoladekage går man sjældent galt i byen, men vil du tage din kagebagning til helt nye højder, bør du tænke over, hvordan du afstemmer det fede og søde med det lette og syrlige, og om kagen er bygget op efter den rette kombination af creme og noget bagt.

Prøv også: S'mores-tærte med chokolade

Chefkonditor for Cakenhagen, Torben Bang, deler sine bedste tips, så du kan kreere smukke og velsmagende kager. Det kræver øvelse at lære at bage og pynte på højde med de professionelle, men med de rette smagskombinationer når du langt! Ifølge Torben Bang er den perfekte kage nemlig bygget op efter blot fire elementer. 

Bag en sommersmuk kage: Citronlagkage med blåbærfrosting

Den perfekte kage skal indeholde:

  1. Syrlighed. En god konditorkage skal have et syrligt element. Det kan komme fra bær som fx hindbær eller fra syrlige frugter som citron, ananas eller passionsfrugt. 
  2. Chokolade. Det syrlige element skal gerne afstemmes med en form for chokolade. Citron og passionsfrugt går fx godt med hvid chokolade eller mælkechokolade, som kan komme i mousseform og giver en god fedme. 
  3. Knas. Tilføj noget knasende som fx nødder eller chokoladeovertræk med det helt perfekte knæk. 
  4. Den rette kombination af mousser og en bagt dej. Den perfekte konditorkage skal have den helt rette balance af noget blødt og noget hårdt. En kage, der næsten ikke består af andet end flødeskum eller mousse bliver hurtigt kvalm, mens en kage, der nærmest ikke er andet end mørdej og bær, vil blive meget tør og kedelig.

Se også: Sådan vælger du det rigtige drivhus

Vil du have flere uundværlige kagetips og -opskrifter? 

Chefkonditor, Torben Bang, har netop udgivet bogen Cakenhagen, som byder på opskrifter på tærter, mousse-kager, macarons og mange andre uimodståeligt smukke konditorkager. Traditionerne er tilført et moderne twist med særlig sans for æstetik og spændende smagssammensætninger - og så får du også opskriften på den legendariske Tivoli-kage! 

 

Læs også: