Nougatlagkage med knas

Hvem siger, at lagkage kun skal serveres til fødselsdage? Vi giver dig en syndig nougatlagkage, der passer perfekt til alle anledninger!

Fredag, 27. marts 2015 - 13:22 - Opskrift og foto: Odense Marcipan.

Denne lagkage imponerer med sine bløde bunde og lækre nougatcreme. Du kan i en snæver vending vælge at tage den nemme løsning med købte lagkagebunde. Men du vil ikke fortryde det, hvis du vælger at gå all in og bage dine bunde selv og lave cremen fra bunden. Begge dele er faktisk meget nemt, og resultatet er aldrig til at tage fejl af.

Prøv også: Ovnbagt græskar i et snuptag

Nougatlagkage med knas

Forberedelse: 30 min. Tid: 2 timer. Antal: 8 Personer

Det skal du bruge til nougatlagkage med knas:

Lagkagebunde:

  • 3 æg
  • 120 g sukker
  • 1 1/2 spsk. vand
  • 65 g hvedemel
  • 25 g kakao
  • 1/2 tsk. bagepulver

Creme:

  • 300 g blødt smør
  • 300 g flormelis
  • 300 g ODENSE Blød Nougat i grove stykker
  • 75 g hasselnøddeflager
  • Ca. 50 g Daim
  • Små chokoladepåskeæg til pynt

Flere søde kager: Æblekage med kanel

Sådan laver du nougatlagkage med knas:

  1. Del æggene i hvider og blommer. Pisk æggehviderne stive, kom et par skefulde af sukkeret i og pisk hviderne helt seje som til marengs.
  2. Pisk æggeblommerne luftige med vand og tilsæt resten af sukkeret. Pisk æggeblommerne helt lyse til luftigt skum.
  3. Bland mel, kakao og bagepulver. Vend forsigtigt æggeblommerne i hviderne, sigt mellblandingen i og vend det hele forsigtigt sammen.
  4. Smør en springform (18 cm) grundigt med smør og fyld dejen i formen. Bag den ved 175° C (ikke varmluft) ca. 30 minutter, eller til den er gennembagt. Tjek den med en strikkepind, hvis der ikke hænger dej fast på strikkepinden, er kagen færdig. Lad kagen køle helt af inden du flækker den på midten, så du får 2 bunde.
  5. Pisk smør og flormelis med en elpisker i mindst 6 minutter. Kom nougat i og pisk i yderligere 2 minutter. Rist hasselnøddeflagerne let i en ovn eller på en tør pande. Lad dem køle af.
  6. Knus Daimen groft. Fyld 1/3 af cremen mellem de to bunde og drys med knust Daim. Læg dem sammen og smør resten af cremen ovenpå og udenpå kagen.
  7. Pynt siderne med let ristede hasselnøddeflager og top kagen med små chokoladeæg lige inden servering. Sæt kagen koldt og servér samme dag eller dagen derpå.

        Gå aldrig glip af opskrifter, tips og inspiration til din have med et abonnement på Isabellas

Læs mere om:

Læs også:

Nougat-konfekt i kræmmerhus