Kager

Pavlova-roulade med ribs

Pavlova og roulade - to kagegode ting vi ikke kan få nok af! Derfor har vi forenet dem begge i én overdådige dessert. Her får du opskriften på den bedste pavlova-roulade med ribs.
Opskrif og 3.09.2018 foto: Inge Skovdal/Skovdalnordic.com
Pavlova-roulade med ribs

Pavlovaen stammer oprindeligt fra New Zealand, mens rouladen kommer fra de østrigske "swiss rolls". Ikke desto mindre smager de to kager himmelsk i en smagsskøn forening i én og samme dessert!

Vi har lavet en sensommersød roulade i pavlova-klæder og fyldt den med fløde og syrlige ribs. Her får du opskriften på den skønneste pavlova-roulade.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Måske du også vil kunne lide: Nemme muffins med friske ribs

Det skal du bruge til pavlova-roulade med ribs:

Ca. 4 personer

  • 5 pasteuriserede æggehvider
  • 250 g sukker
  • 1 tsk. majsmel
  • 1 tsk. lys eddike
  • 400 g ribs
  • 2 spsk. sukker
  • 2½ dl piskefløde

Se også: Pavlova med blåbærskum

Sådan gør du:

  1. Pisk æggehviderne stive – tilsæt sukkeret lidt ad gangen, indtil massen bliver tyk, og tilsæt til sidst majsmel og eddike.
  2. Smør marengsen ud på bagepapir – den skal måle ca. 23 x 33 cm. Bag den i ovnen i ca. 10 minutter ved 180°. Skru ned til 160°, og bag den videre i endnu 10 minutter. Overfladen skal begynde at blive hård.
  3. Læg et fugtigt viskestykke på bordet, og læg den varme marengsbund ovenpå.
  4. Rør halvdelen af ribsene med sukker, og lad det stå, mens marengsbunden køler af. Pisk fløden til skum. Smør sukkerribs og flødeskum på marengsbunden, men hold 10 cm fri i den ene lange ende. Drys lidt ekstra ribs over, og gem resten til pynt.
  5. Rul forsigtigt rouladen sammen ned mod det bare stykke. Læg den på et fad – det kan være lidt svært at flytte den, så brug en lang paletkniv.
  6. Pynt med friske ribs, og servér.

Flere kagelækkerier: Den bedste hindbær-roulade