Kager

Rugbrødslagkage

Du behøver ikke smide dit gamle, tørre rugbrød ud. Brug det i en skøn rugbrødslagkage som denne
af Mette Jantzen 5.10.2009 Foto: Jes Buusmann, Styling: Pia Buusmann

Selvom rugbrødslagkage nok er bedst kendt for at være en af kagerne til det sønderjyske kaffebord, behøver du ikke bage 13 andre kager for at kunne servere rugbrødslagkage.
Rugbrødslagkage er ideel som fødselsdagskage eller som en ekstra lækker kage til eftermiddagskaffen.

Rugbrødslagkage

Ca. 8-10 stykker

Lagkagebunde

• 125 g rugbrød
• 50 g mørk chokolade
• 5 æg
• 200 g sukker
• 2 spsk. kakao
• 1½ tsk. bagepulver
• 2 spsk. kartoffelmel

Fyld

• 2½ dl piskefløde
• 100 g mørk chokolade
• 50 g ristede hasselnødder
• 125 g blåbær eller hindbær

Pynt

• Eventuelt ekstra blåbær eller hindbær

Denne rugbrødslagkage er med skønt blåbærfyld og masser af chokoladespåner på toppen

Sådan laver du rugbrødslagkage

Lagkagebunde: Riv rugbrødet fint, og hak chokoladen groft. Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive. Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt.

Rør forsigtigt æggehvider og æggeblommer, rugbrød, chokolade, kakao, bagepulver og kartoffelmel sammen. Kom dejen i en velsmurt springform, eventuelt beklædt med bagepapir i bunden, og bag kagen ved 180° i cirka 40 minutter. Lad kagen køle helt af, og flæk den på midten, så du har to bunde til din rugbrødslagkage.

Fyld: Pisk fløden - gem lidt flødeskum til pynt- og vend grofthakket chokolade, hasselnødder og bær i den resterende flødeskum.

Læg fyldet ind i din rugbrødslagkage mellem de to bunde.

Pynt den færdige rugbrødslagkage med flødeskumsklatter og eventuelt ekstra bær.

Vil du gerne bage dit rugbrød selv? Her får du opskriften på et nemt rugbrød med solsikkekerner