Små citrustærter med marengstop

Er du også vild med at mikse det sure med det søde? De små citrustærter med marengstop smager fantastisk og er en oplagt dessert hele året rundt. Få opskriften her!

Mandag, 13. maj 2019 - 11:11 - Opskrift og foto: Skovdalnordic.com

De syrlige tærter med lime- og citronskal og en sød sukkertop af brændt marengs er en sand favorit af en dessert. Smagen er frisk og syrlig, og udseendet er smukt og delikat - perfekte til enhver anledning. 

Prøv også: Små chokoladebomber med passionsfrugt

Det skal du bruge til citrustærter med marengstop:

6 personer / ca. 6 stk.

Citrustærter:

  • 2 usprøjtede limefrugter
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 4 pasteuriserede æggeblommer 
  • 100 g smør
  • 150 g Digestive-kiks
  • 2-3 stilke citronverbena

Marengs:

  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker

Sådan gør du: 

  1. Tærte: Riv lime- og citronskal fint, og pres saften. Rør begge dele sammen med kondenseret mælk og æggeblommer, og lad blandingen stå og trække på bordet, imens du laver bundene. 
  2. Smelt smørret i en gryde.
  3. Knus kiksene, og hak citronverbenaen fint. 
  4. Bland smør, kiks og citronverbena til en fast dej, og pres den ud i små tærteforme. 
  5. Bag dem i ovnen ved 185° i ca. 15 minutter. Lad bundene afkøle. 
  6. Tag bundene ud af formene, og fyld dem med limeblandingen. 
  7. Bag tærterne ved 200° i ca. 20 minutter, og lad dem køle af i køleskabet. 
  8. Marengs: Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker. Pisk i yderligere 2 minutter. 
  9. Kom marengsen i en sprøjtepose, og pynt tærterne. 
  10. Brænd marengsen på toppen med en brænder, og servér. 

En fryd for ganen: Chokoladetrøffelkage - en cremet favorit