Smuldrekage med brombær

Søde, saftige og skrøbelige. Vi elsker de danske brombær og glæder os til at forvandle dem til denne nemme smuldrekage!

Søndag, 23. juli 2017 - 14:25 - af Mai Knauer / Foto: Columbus Leth

Har du nogensinde smagt en smuldrekage? Den kan laves i et snuptag, og så smager den skønt af sensommerens fine bær. Her får du vores nemme opskrift.

Prøv også: Kiksekage med brombær

Det skal du bruge til smuldrekage med brombær:

6 personer

Smuldredej:

  • 250 g koldt smør
  • 1½ dl rørsukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  •  2½ dl hvedemel
  • ½ dl blå birkes
  • 3 dl havregryn

Måske du også vil kunne lide: Lækre muffins med brombær

Fyld:

  • Ca. 500 g brombær
  • 1 dl sukker
  • ¾ dl kartoffelmel
  • 100 g hakkede mandler

Desuden:

  • Vaniljeis til servering

Se også: Nem opskrift på brombærmarmelade

Sådan laver du smuldrekage:

  1. Dej: Kom koldt smør, rørsukker, vaniljesukker og mel i en foodprocessor, og saml dejen. Bland forsigtigt birkes og havregryn i.
  2. Fyld: Bland brombærrene med sukker, kartoffelmel og hakkede mandler, og hæld fyldet i bunden af et ildfast fad. Drys smuldredejen over brombærfyldet, og bag pien gylden midt i ovnen i ca. 25 minutter ved 200°. Servér med vaniljeis.

 

Læs mere om:

Læs også:

muffins med brombær