Tærte med hindbær og solbær

Tærte med hindbær

Skøn rustik tærte med fin balance mellem det søde og det syrlige.

Onsdag d. 29. maj 2013 - af Anita Banner og Susie Helsing Nielsen. Opskrifter: Marie Melchior og Helle Brønnum Carlsen. Foto: Niels Jensen, Colourbox, Betina Hastoft og Wichmann+bendtsen photography

6 personer
 

Tærte med hindbær og solbær - det skal du bruge

Mørdej

150 g smør
300 g hvedemel
1 knivspids salt
70 g sukker
1 æg

Desuden
250 g hindbær
250 g solbær
Ca. 2 spsk flormelis
Cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis til servering

Mangler du nyt stel, så se vores store udvalg i ISABELLAS-shoppen her.

Tærte med hindbær og solbær - sådan laver du den

Mørdej

Rør smør og hvedemel sammen i en foodprocessor. Tilsæt salt, sukker og æg, og rør dejen hurtigt sammen. Lad dejen hvile tildækket 1 time i køleskabet.

Tænd ovnen på 220º. Rul dejen ud til en firkant, der er ca. 2 cm tyk. Læg dejen over på en bageplade med bagepapir, og prik huller i den med en gaffel. Fordel hindbær og solbær oven på dejen, og drys med flormelis.

Bag din tærte i ovnen i 5 minutter ved 220º, skru så varmen ned til 180º, og bag tærten i yderligere 20-25 minutter.

Lad den færdigbagte tærte afkøle på en bagerist, og server med cremefraiche, letpisket flødeskum eller en kugle vaniljeis.

TIP
Du kan også bage din tærte med andre bær, fx stikkelsbær og jordbær. Drys evt. med lidt ekstra flormelis, hvis du holder af meget søde bær. Skal det gå hurtigt, kan du købe en færdig tærtedej.

Elsker du også tærte? Her får du opskriften på en lækker tærte fyldt med søde æbler

Læs også: