Konfekt

Havregrynskugler

Havregrynskugler er en klassiker i konfektskålen, og i denne skønne opskrift får de et friskt strejf af appelsin. Du er faktisk nødt til at prøve dem!
af Frederikke Wærens 16.03.2023 Foto: Stine Christiansen.
Havregrynskugler på tallerken

Havregrynskugler er en klassiker, som ungerne elsker at trille (og spise af undervejs), og de er altid et hit i konfektskålen og på kaffebordet.

Her får du Frederikke Wærens' bedste opskriftpå den populære konfektklassiker, som har fået et tvist af appelsin. De er perfekte til adventshygge eller i juledagene, hvor de kan stå klar på køl til gæsterne. Du er faktisk nødt til at prøve dem!

Ingredienser

  • 225 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 75 g rent kakaopulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 250 g havregryn
  • ½ tsk. salt
  • 1 dl friskbrygget kaffe
  • 2 spsk. friskpresset appelsinsaft

Sådan laver du havregrynskugler

  1. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor. Kør til en ensartet og cremet masse.

  2. Form massen til lige store kugler. Tril kuglerne i kokosmel.

  3. Opbevar havregrynskuglerne i en lufttæt beholder på køl.