Sådan tempererer du chokolade

temperere chokolade

At temperere chokolade kan være en vanskelig affære, men med præcision og det rette grej kan du lave det perfekte knæk med mørk chokolade. Få vores trin for trin-guide her!

Lørdag, 16. september 2017 - 10:47 - af Maja Vase / Foto: Columbus Leth

Når først du kender teknikken bag den perfekte chokoladetemperering, er det ingen sag at lave lækre chokoladegodter. Få vores trin for trin-guide her!

Den skønneste dessert til julefrokosten: Chokoladetærte med guldstøv
 

Lær at temperere chokolade

Der er to vigtige faktorer, der spiller ind i jagten på det perfekte chokoladeknæk.

Først og fremmest er det vigtigt at have det rette grej, for uden et godt chokoladetermometer og en god kvalitetschokolad er det nærmest umuligt at temperere chokoladen korrekt.

Dernæst er det vigtigt at mestre tempereringsteknikken. I guiden nedenfor viser Danmarks ukronede chokoladedronning, Maja Vase, hvordan du tempererer chokolade, så du får det perfekte chokoladeknæk hver gang!

Se også: Luksus-chokolademousse med Grand Marnier og mandelknas

Trin 1

Hak chokoladen fint.

temperere chokolade
 

Trin 2

Hæld 2/3 af chokoladen i én skål og 1/3 i en anden skål.

temperere chokolade
 

Trin 3

Smelt 2/3 chokolade i en skål over vandbad, og tag den af varmen, når chokolademassen er ca. 50°.

temperere chokolade
 

Trin 4

Tilsæt den resterende 1/3 chokolade, og rør rundt, indtil temperaturen er nede på 29°.

Prøv også: Lækre chokoladekugler med kirsebær

temperere chokolade
 

Trin 5

Varm forsigtigt chokolademassen op igen over vandbad, indtil chokoladen er 32°. Chokoladen er nu klar til brug!

temperere chokolade
 

Læs mere om:

Læs også:

Chokolade-konfekt med skumfiduser