Kuvertbrød med parmesan og rosmarin

Kuverbrød med parmesan
Foto: Inge Skovdal.

Mangler du lige det sidste, lækre tilbehør til aftensmaden? Disse kuverbrød med parmesan og rosmarin dur til det hele - hvadenten du serverer suppe, krydrede simreretter eller noget helt tredje. Få opskriften her!

Mandag, 19. marts 2018 - 14:45 - af Inge Skovdal. Foto: Inge Skovdal.

Nogle gange er det de små ting, der gør en stor forskel - og det er lige netop reglen, der gør sig gældende for disse kuvertbrød med parmesan. Servér dem som skønt tilbehør til diverse varme retter som supper, simreretter eller noget helt tredje. Disse lækre brødhapsere dur til det hele!

Læs også: Bøf stroganoff med cognac og svampe

Det skal du bruge til kuvertbrød med parmesan og rosmarin:

  • 75 g smør
  • 1 dl mælk
  • 25 g gær
  • 25 g
sukker
  • 1 tsk. salt
  • 75 g skyr
  • 300 g mel
  • Ca. 50 g parmesan
  • 2 stilke rosmarin
  • Lidt olivenolie

Prøv også: De fineste fletbrød

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret, og tilsæt mælken. 
  2. Rør gæren i, og tilsæt resten af ingredienserne – undtagen parmesan og rosmarin.
  3. Ælt dejen godt igennem, og lad den hæve 30 minutter et lunt sted.
  4. Tænd ovnen på 210°. Rul lange stænger af dejen, og skær dem i små stykker.
  5. Riv parmesanen fint, pluk rosmarinen, og hak den. Drys begge dele over dejstykkerne, og dryp med olivenolie.
  6. Læg 4-5 små dejstykker i 1 muffinform, og fortsæt, til der ikke er mere dej.
  7. Bag kuvertbrødene i ovnen i ca. 20 minutter.

Se også: Svensk pølseret - en nem opskrift

Læs også: