Saftigt og nemt focacciabrød

Et hjemmebagt brød kan pifte ethvert måltid op. Bag et saftigt focacciabrød med sorten oliven og sprød skorpe. Få opskriften her!

Mandag, 21. januar 2019 - 10:32 - Opskrift og foto: Inge Skovdal/Skovdal.dk.

Der er noget hyggeligt over at servére et hjemmebagt brød til midaggen, hvor dig og dine gæster kan brække stykker af efter behov. Focacciabrødet er blot bygget op at 6 elementer og oplagt til forretter og eller et ostebord.

Det skal du bruge til olivenbrød: 

  • 1 brød: 15 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 spsk. salt
  • 200 g mørke oliven uden sten
  • 500 g hvedemel 
  • ½ dl olivenolie

Prøv også: Lynbrød med mandler og rosiner 

Sådan laver du olivenbrød: 

  1. Opløs gæren i lunkent vand.
  2. Tilsæt salt, hele oliven og mel, og ælt det godt igennem.
  3. Stil dejen til hævning i ca. 45 minutter.
  4. Tryk dejen ud på i en smurt bradeplade, og lad den efterhæve i ca. 45 minutter.
  5. Prik dejen med fingrene, dryp med olivenolie, og drys med salt.
  6. Bag brødet ved 220° i 25 minutter.
  7. Afkøl brødet lidt i bradepanden, inden du tager det ud, og lad det afkøle helt på en rist.
  8. Servér det til forretter eller til ost.

Se også: Flute med oliven og feta 

Læs også: