Varme hveder med kardemomme

Hjemmebagte hveder

Varme hveder er en skøn og hyggelig tradition, der samler familie og venner om bordet aftenen før Store Bededag. Få vores bedste opskrift på hjemmelavede hvedeknopper her!

Tirsdag, 24. april 2018 - 13:10 - af Linn Katarina Grubbström. Foto: Linn Katarina Grubbström.

Ingen Store Bededag uden varme hveder aftenen før - og de bedste slags er selvfølgelig hjemmebagte! Rør de gode ingredienser sammen til en blød gærdej, og lad den skønne duft af kardemomme brede sig i hjemmet, når du sætter de fine knopper i ovnen. Her får du ISABELLAS' favorit-opskrift på varme hveder.

Hvad skal du drikke til dine hveder? Få vores bedste opskrift på varm chokolade!

Det skal du bruge til hjemmebagte hveder:

12 stk

Gærdej:

  • 75 g smør
  • 1½ dl sødmælk
  • 1 dl vand
  • 50 g gær
  • 2 æ
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. kardemomme
  • Ca. 550 g mel
  • 1 spsk. mælk til pensling

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret. Bland mælk, vand og smør – væsken skal være ca. 37°.
  2. Smuldr gæren i en skål, hæld væsken over, og rør gæren ud. Tilsæt æg, salt, sukker og kardemomme, og rør sammen.
  3. Tilsæt ²/³ af melet, og ælt sammen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen. Ælt dejen, til den er glat og smidig.
  4. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter. Del den i 12 dele, og form boller.
  5. Placér bollerne i et rektangel på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  6. Pensl hvederne med mælk, og bag dem i en 200° varm ovn i ca. 15 minutter. Lad dem afkøle.
  7. Flæk hvederne, rist dem på en brødrister, og servér med smør.

Læs også:

Svampet kærnemælksbrød
Opskrift på fastelavnsboller med konditorcreme