Amerikanske pandekager med banan og kokos

Få opskriften på disse lækre og luftige pandekager med banan og kokosflager, som både er et hit på brunchbordet eller en favorit i ulvetimen!

Torsdag, 1. februar 2018 - 12:00 - af Kristoffer Juel Poulsen / Jytte Boch / Claudi Thyrrestrup

Hvad enten du skal holde weekendbrunch for familien, eller bare forkæle dig selv med smagslækkerier, er disse nemme og delikate amerikanske pandekager det oplagte valg! 

Prøv også: Pandekager med citroncreme

Det skal du bruge til amerikanske pandekager:

  • 2 æg
  • 120g sukker
  • ½ vaniljestang 
  • 200 g hvedemel 
  • 2 tsk. bagepulver 
  • 1 banan 
  • 2 dl mælk
  • 20 g smør 
  • Olie og smør til stegning
  • Marmelade, fx af solbær eller blåbær 
  • Kokosflager 

Sådan gør du: 

  1. Pisk æg og sukker skummende. 
  2. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene. Tilsæt vaniljekorn, og rør godt. 
  3. Bland hvedemel med bagpulver og, sigt det i æggeblandingen. 
  4. Mos bananen og, rør den i dejen. Tilsæt mælk under omrørning. 
  5. Smelt smøret, rør det i dejen. Sæt dejen på køl i 1 time. 
  6. Steg pandekagerne i smør og olie på en pande, til de er gyldne. Servér de lune pandkager med marmelade og kokosflager. 

Mere lækkersulten?: Ovnpandekage med brombær

Læs også: