Tilbehør

Nem og lækker rabarbermarmelade

Rabarber er en dejlig sommerråvare, som nemt kan laves til den lækreste marmelade. Få opskriften på en skøn rabarbermarmelade her!
af Pia Buusman og redaktionen. 13.05.2020 Foto: Jes Anders Schønnemann.
Frisk hjemmelavet rabarbermarmelade på glas

Der er højsæson for rabarber, så det er nu, du skal slå til og lave den lækreste rabarbermarmelade, for sæsonen er kort. Der kommer dog en periode igen i sensommeren, hvor den friske, danske rabarber igen kan fås i butikkerne - men i mellemtiden skal rabarberplanten stå i fred og have mulighed for at forny sig - og du kan lave en fortryllende rabarbermarmelade, du kan nyde over sommeren.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 250 g sukker
  • 1 dl vand
  • 2 små stykker skal af 1 usprøjtet citron
  • ½ vaniljestang
  • Evt. 1 tsk atamon
  • 1-2 skoldede glas

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Sådan laver du rabarbermarmelade

  1. Skær rabarberne i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker, vand og citronskal.
  2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom begge dele ned til rabarberne.
  3. Bring gryden i kog, og skru ned for varmen.
  4. Rør rundt i gryden, og lad marmeladen simre et par minutter.
  5. Tag gryden af blusset, og kom eventuelt atamon i marmeladen.
  6. Hæld marmeladen på glasset, og luk det til.