Thebirkes med remonce

10-12 STYK:350 g hvedemel75 g smør2 dl mælk25 g gær2 tsk salt1 tsk sukker REMONCE:50 g blødt smør50 g flormelisKom hvedemelet i en skål. Smuldr

Onsdag d. 2. juni 2010 - af Mette Jantzen. Foto: Jes Buusmann

10-12 STYK:

350 g hvedemel
75 g smør
2 dl mælk
25 g gær
2 tsk salt
1 tsk sukker

REMONCE:
50 g blødt smør
50 g flormelis

Kom hvedemelet i en skål. Smuldr smørret deri. Lun mælken, og rør gæren ud deri med salt og sukker. Kom gærblandingen i melet, og ælt, til dejen er glat. Lad dejen hæve 40 min., og rul den derefter ud til et aflangt stykke på ca. 20 x 70 cm.

Rør smør og flormelis sammen til remonce, og smør den ud på dejen. Fold dejen sammen på langs, så der bliver 3 lag dej. Skær stangen ud i 10-12 stykker, sæt dem på en plade med bagepapir, og lad dem efterhæve 25 min. et lunt sted.

Pensl med sammenpisket æg, og drys med blå birkes.

Bag tebirkesene ved 225° i ca. 15 min. Lad dem køle af på en rist.