Juice & Saft

Den skønneste rabarberiste

Læskende, smagslækre drikke er et must om sommeren, når tørsten melder sig. Vi er faldet for denne skønne iste med rabarber, som tager et splitsekund at lave.
Opskrift og 27.06.2018 foto: Inge Skovdal / skovdalnordic.com

Har du rabarber i haven, kan du trylle dem om til den lækreste, søde iste med hibiscuste. Den smager af sol og sommer og pynter noget så fint med de grønne rabarberblade. Hæld isteen i en kande, og nyd et glas i haven eller på altanen. Velbekomme!

Har du rabarber tilovers fra rabarberiste? Prøv en af disse 10 fantastiske opskrifter med rabarber!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge til rabarberiste:

  • 500 g rabarber
  • 2 skiver ingefær
  • 150 g sukker
  • 1 l vand
  • 2 spsk. hibiscuste
  • Evt. lidt lys rom eller gin

Prøv også: Hjemmelavet hindbærbrus med ribs og ingefær

Sådan gør du:

  1. Skær rabarberne i mindre stykker, og kom dem i en gryde.
  2. Bring dem i kog sammen med ingefær, sukker og vand.
  3. Tilsæt teblade, og lad det simre i ca. 10 minutter.
  4. Si teen, og lad den afkøle. Servér den med knust is og evt. et skvæt lys rom eller gin.

Bliv inspireret: Romantisk altan i sydeuropæisk stil