Hjemmelavet syrensaft - en skøn sommerdrik

Hjemmelavet syrensaft

Syrener er smukke, dufter fantastisk og så smager de himmelsk - blandt andet i saft. Her får du en dejlig opskrift på hjemmelavet syrensaft af citron og syrenblomster.

Søndag, 4. juni 2017 - 10:13 - af Åsa Swanberg, Nils Harning og Anna Bergman / Foto: Inge Skovdal.

Servér et glas farvefin syrensaft for dine sommergæster - det vil helt sikkert skabe begejstring! Den færdige saft er smuk, smager vidunderligt og så er det også en rigtig god måde at bruge de smukke syrenblomster på.

Vild med syrensaft: Prøv også hjemmelavet rabarbersaft

Det skal du bruge til hjemmelavet syrensaft:

  • 3 citroner
  • 40 klaser syrenblomster
  • 1,8 kg sukker
  • 60 g citronsyre
  • 2½ l kogende vand
  • ¼ tsk Atamon

Læs også: Opskrift på syrenkage

Sådan gør du:

  1. Vask citronerne grundigt, og skær dem i skiver.
  2. Læg blomsterne i en stålskål sammen med sukker, citronsyre og citronskiverne. Hæld det kogende vand over, og rør et par gange i det så sukkeret bliver opløst.
  3. Bland Atamon i lidt af den varme syrensaft, og tilsæt det til blandingen. Hvis du ikke skal opbevare saften i længere tid, kan du sagtens droppe Atamon.
  4. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå på køl i 3 dage. Si saften, og hæld den på rene, skoldede flasker. Opbevar saften i køleskabet.

Mere sommerskøn inspiration: 10 fantastiske opskrifter med rabarber

Læs også:

Snaps med mynte og lime
Spiselige blomster - stedmor, rose, dild, citrontimian, purløgsblomst