Sommerlig frozen rosé cocktail

Der er ikke noget, der siger lyse aftener på terrassen som rosévin. Prøv denne smukke, frosne variant med sirup, vodka og lime. Den smager sødt og dejligt!

Torsdag, 25. april 2019 - 13:23 - Opskrift og foto: Pontus Fememan.

Frozen rosé cocktails er perfekte til en hyggelig eller festlig stund i godt selskab. Den smager ikke bare godt, men tager sig også godt ud med et par jordbær til. Cocktailen kræver en smule forberedelse dagen før, men den er det hele værd.

Det skal du bruge til frozen rosé cocktail:

(4 glas)

Vild med cocktails? Granatæblegin.

Cocktail:

  • 75 cl rosévin, tør/halvtør
  • 1 dl limesaft
  • Ca. 1 dl vodka

Sirup:

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand

Frostet kant:

  • 1 æggehvide
  • Sukker

Pynt:

  • Jordbær

Prøv også: Pink gin med rosmarin.

Sådan laver du din frozen rosé cocktail:

  1. Hæld rosévinen i en mindre, rustfri bradepande eller en lav, bred form. Sæt den i fryseren, og lad den stå til næste dag.
  2. Bland sukker og vand i en gryde, kog op under omrøring, og lad det simre i nogle minutter. Tag gryden af varmen, og lad siruppen køle af. Opbevar et køligt sted indtil servering.
  3. Hæld æggehvide på en tallerken, og drys sukker på en anden. Dyp glaskanten i æggehviden og derefter i sukkeret. Stil evt. glasset i fryseren.
  4. Bland vodka og lime med den ønskede mængde sirup. Resten af siruppen kan du opbevare nedkølet, indtil du ved lejlighed skal bruge det.
  5. Skrab den frosne vin ud af bradepanden, anbring det i en skål, og blend til en porøs masse med en stavblender eller mixer. Fordel vinen i glasset, og hæld vodkablandingen over.
  6. Pynt med jordbær, og servér straks.