Forretter

Gazpacho med brødcroutoner og garniture

I sommermånderne hører Gazpacho, en typisk ret fra Andalucien.
af Marie Melchior 8.08.2008 Foto: Bjørn Jakobsen
gazpacho

(6 personer)

• 3 skiver hvedebrød
• 1 agurk
• 500 g tomater
• 1 grøn peber
• 1 rød peber
• 1½ dl olivenolie
• 2 spsk. sherryeddike
• Havsalt
• Peber

BRØDCROUTONER:
• 4 skiver hvedebrød
• 6 spsk. olivenolie
• Havsalt
• Peber

GARNITURE:
• ½ agurk
• 1 rød peberfrugt
• 1 grøn peberfrugt
• 1 salatløg

SUPPEN: Læg brødskiverne i blød i vand. Skyl alle grøntsagerne. Skræl og flæk agurken, skrab kernerne ud, og skær den i grove stykker. Skær tomaterne i både, og fjern kernerne. Halver peberfrugterne, fjern kernerne, og skær dem i stykker. Blend det udblødte brød og alle grøntsagerne til en suppe. Tilsæt olivenolie, sherryeddike, havsalt og peber.

BRØDCROUTONER: Skær brødet i små tern. Vend dem med olivenolie, havsalt og friskværnet peber. Læg croutonerne på en plade med bagepapir, og rist dem i ovnen ved 200°, til de er gyldne.

GARNITURE: Skyl grøntsagerne. Skær agurken i små tern, og læg dem i en skål. Hak den røde og grønne peberfrugt fint, og bland dem med finthakket salatløg. Anret croutoner, agurk og peberfrugtblanding i små skåle. Server suppen og med croutoner og garniture.