Laks med asparges i estragon

En fin og frisk forret, som skal laves kort forinden med helt friske asparges og advocado.

Fredag d. 8. august 2008 - af Mette Jantzen Foto: Jes Buusmann

20 grønne asparges
• ½ dl olivenolie
• 2 spsk hvidvinseddike
• Saft fra ½ citron
• Salt og peber
• 1 tsk dijonsennep
• ½ bundt frisk estragon
• 1 avocado
• Ca. 200 g varmrøget laks

Skyl aspargeserne, og knæk den nederste del af. Kom aspargeserne i letsaltet, kogende vand i 2-3 minutter. Tag dem op, og lad dem køle af.
Pisk olie, hvidvinseddike, citronsaft, salt, peber og dijonsennep sammen.
Skyl estragonen, og tag lidt fra til pynt. Hak den øvrige, og rør den i dressingen.
Skræl avocadoen, fjern stenen, og skær den i skiver.
Anret fem asparges og nogle avocadoskiver på hver tallerken. Saml avocadoskiverne, så de danner en ring. Dryp med estragondressingen.
Fordel den varmrøgede laks oven på grøntsagerne. Pynt med lidt estragon.