Aftensmad

Hjemmelavede falafler med tomatsalat i fladbrød

Hjemmelavede falafler i fladblød er en nem og lækker hverdagsret med masser af smag. I denne opskrift serverer vi en frisk tomatsalat til de sprøde falafler.
af Louisa Lorang 30.04.2018
Hjemmelavede falafler med tomatsalat i fladbrød

Med sprøde, hjemmelavede falafler og frisk tomatsalat i lune fladbrød serverer du et både sundt og mættende aftensmåltid med masser af smag. Derudover er retten nem og hurtig at lave – det eneste du skal huske er at sætte kikærterne i blød aftenen før.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvis du er vild med de sprøde falafler, så prøv også de sprøde blomkålstoppe med hummus

Det skal du bruge til hjemmelavede falafler med tomatsalat i fladbrød:

2 personer

Falafler:

  • 175 g kikærter
  • 2 håndfulde bredbladet persille
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • 1 spsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. salt
  • ¼ dl citronsaft

Desuden:

  • Olie
  • 2 tomater
  • 1 agurk
  • 1 bananskalotteløg
  • 100 g feta
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Lune fladbrød
  • Yoghurt
  • Chilisauce

Se også: 5 nemme hverdagsretter

Sådan gør du:

  1. Udblød kikærterne natten over. Dræn vandet, og blend alle ingredienser i en foodprocessor.
  2. Form ca. 14 små falafler ved at presse dejen sammen i hånden – brug gerne et kuglejern, hvis du vil have dem runde.
  3. Steg falaflerne i rigelig olie på en stor pande ved middel varme, til de er gyldne og møre – de skal have 3-4 minutter hver.
  4. Skær ingredienserne til tomatsalaten i små tern, og bland med citronsaft, olivenolie og salt.
  5. Servér de varme falafler med tomatsalat i lune fladbrød med yoghurt og chilisauce til.

Læs også: 3 tips til en nemmere hverdag