Burger med pulled pork og vinterslaw

Burger med pulled pork og vinterslaw

Det kræver tålmodighed at langtidsstege kød til pulled pork. Til gengæld bliver det mørt og utroligt lækkert. Her får du opskriften på en lækker burger med pulled pork, vinterslaw og sennepsmayo.

Tirsdag, 23. januar 2018 - 11:11 - Af Carsten Kyster/sumostyling.dk. Foto: Columbus Leth.

Hjemmelavede burgerboller, det møreste kød og en skøn vinterslaw med grønkål og rødkål. Bedre bliver det altså bare ikke.

God mad tager tid at lave, men så er det også det hele værd, når du senere sætter tænderne i resultatet. Burgerens pulled pork skal have hele 3½ time i ovnen - til gengæld passer den sig selv undervejs, så du kan lave noget andet imens.

ISABELLAS-redaktionens dom er klar: Det er uden tvivl ventetiden værd!

Prøv også: I stedet for burger kan du også lave en lækker sandwich med pulled pork 

Det skal du bruge til burger med pulled pork:

4 personer

Pulled pork:

  • 600 g nakkesteg
  • 2 løg
  • 4 hvidløg
  • 1½ spsk. røget paprika
  • 2 spsk. farin
  • Salt og peber

Burgerboller (10 stk.):

  • 3 dl mælk
  • 50 g gær
  • 2 spsk. vegetabilsk olie
  • 2 æg
  • 1 spsk. sukker
  • 600 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • Evt. sesam

Winterslaw:

  • 300 g blandet vinterkål, fx grønkål, hvidkål og rødkål
  • 80 g drueagurk
  • 3 spsk. eddike
  • 1 spsk. sukker
  • 1-2 tsk. salt

Sennepsmayo:

  • 2 spsk. grov sennep
  • 1 dl mayonnaise

Se også: Ossobuco med kartoffel-selleri-mos

Sådan gør du:

Pulled pork:

  1. Skær nakkestegen i 5-6 store stykker, og læg kødet i et ovnfast fast.
  2. Hak løg og hvidløg groft, og vend det godt sammen med kødet, røget paprika, farin, salt og peber.
  3. Tilsæt 4 dl vand, og dæk fadet til med alufolie.
  4. Steg kødet i ovnen ved 150° i 3½ time.
  5. Tag kødet ud, og pluk det fra hinanden med fingrene eller 2 gafler.
  6. Bland det med løg og hvidløg fra fadet, smag til med salt, og vend kødet med stegeskyen.

Burgerboller:

  1. Lun mælken, og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt olie, 1 æg og sukker, og pisk det sammen.
  3. Bland mel med salt, og rør det i mælkeblandingen lidt ad gangen.
  4. Ælt dejen godt sammen, og lad den hæve tildækket ved stuetemperatur til dobbelt størrelse.
  5. Rul dejen ud i 2 lige store pølser, og skær dem ud i 10 stykker. Form dem til runde kugler, og tryk dem flade.
  6. Læg brødene på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med 1 sammenpisket æg. Drys evt. med sesam.
  7. Lad dem efterhæve i ca. 35 minutter, og bag dem i ovnen ved 200° i ca. 10 minutter, indtil de er gyldne.
  8. Lad dem køle af på en bagerist.

Winterslaw:

  1. Snit kålen fint, hak drueagurkerne, og kom begge dele i en skål.
  2. Pisk eddike med sukker og salt, hæld det i skålen, og rør rundt.
  3. Lad blandingen trække i 30 minutter.

Sennepsmayo:

  1. Rør sennep og mayonnaise sammen, og smag til med salt og peber.
  2. Varm burgerbollerne i ovnen, og smør dem med sennepsmayo.
  3. Kom winterslaw på bunden, derefter kødet og den smurte burgerbolletop. 

Læs også: Sådan passer du dine stueplanter, når det er vinter

Læs også: