Aftensmad

Cremet blomkålssuppe

Brug årstidens blomkål til at fremtrylle en fortrinlig blomkålssuppe, som varmer på de kolde dage, og som er spækket med vitaminer. Her serverer vi opskriften!
af Mai Knauer og Line Sølvhøj Johansson. 23.09.2017 Foto: Maria Nørregaard.
Blomkålssuppe serveret med lidt kørvel på toppen og et godt brød

Blomkålssuppe er en fantastisk ret at servere, når kulden sætter ind, og du skal have noget at varme dig på, og så er den nem at lave. Serverer du blomkålssuppe til aftensmad, så brug forskellig topping – og husk det gode brød til. Gang opskriften op og frys suppen ned, så du har til flere dage!

4 personer

Ingredienser

  • 1 blomkålshoved (ca. 600 g)
  • 25 g smør
  • 1 l hønsebouillon
  • 1 knust laurbærblad
  • 1 dl fløde 9 %
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ tsk reven muskatnød
  • Evt. lidt kørvel

Tilbehør

  • Et godt brød

Sådan laver du blomkålssuppe

  1. Pluk blomkålen i små buketter, og sauter dem i smør under omrøring i ca. 3-4 minutter, uden at de tager farve.
  2. Hæld bouillon ved, tilsæt laurbær og fløde, og lad blomkålen koge ved lav varme under låg i 15-20 minutter.
  3. Blend din blomkålssuppe, og hæld den tilbage i gryden. Varm den igennem, og smag til med krydderier.
  4. Server lidt kørvel på toppen af din blomkålssuppe sammen med et godt brød.