Fasanpølse med svampe

Lækker vildt-delikatesse

Fredag d. 12. september 2008 - af Carsten Kyster, Foto: Martin Bjørn

Her viser vi dig, hvordan du rører en fyldig fasanfars med smag af oregano, svampe og æbler og selv fremstiller de lækreste pølser.

Opskriften rækker til seks-otte personer.

2 fasanbryster (uden skind og ben, ca. 200 g)
2 æbler
15 g tørrede morkler
15 g tørrede trompetsvampe
¼ bundt oregano
500 g hakket kalve- og svinekød, 12 % fedt
2 dl hvidvin, Riesling
salt
peber fra kværn
3 m. svinetarm (fås hos slagteren)
olie eller smør til stegning

Før du går i gang

Begynd med at udbløde svampe og rense tarme. Læg de tørrede svampe i vand i cirka 1 time. Læg tarmene i en skål med koldt vand. Træk den ene ende af tarmen over vandhanens åbning. Åbn for det kolde vand, og lad vandet løbe igennem, så tarmen bliver skyllet indvendigt. Husk at bruge separat skærebræt til henholdsvis kød og grønt!

Fasanpølse trin 1-7






































1. Skær fasanbrysterne i små stykker, cirka 1 x 1 cm.

2. Skær æbler og de udblødte svampe i små stykker. Skyl oreganoen, og hak den.

3. Rør fasan, æbler, svampe, oregano og det hakkede kød godt sammen med vin, og krydr med salt og peber.

4. Kom pølsefyldet i en sprøjtepose med metaltylle.

5. Sæt den rensede tarm på sprøjteposen, og bind en knude på enden.

6. Sprøjt farsen ud i tarmen med et fast pres. Sno pølsen, når den har den ønskede størrelse. Den kan også bindes med små stykker kødsnor.

7. Steg pølserne på en pande i lidt olie eller smør cirka 3 minutter på hver side. Pølserne kan også koges først og derefter steges. Server fasanpølserne med sellerimos, syltede rødbeder og grov sennep.


Sellerimos med purløg

Opskriften rækker til otte personer

2 kg knoldselleri
200 g smør
2 bundter purløg
salt og peber

Skræl sellerien, og skær den i mindre stykker. Kom selleristykkerne i en stor gryde. Kog dem i let saltet vand i cirka 8-10 minutter, indtil de er helt møre. Skær smørret i små tern på ca. 2 x 2 cm. Hæld vandet fra selleristykkerne, og mos dem sammen med smørret med et piskeris. Snit purløget fint, vend det i mosen, og smag til med salt og peber.