Flødekartofler med vesterhavsost

Hvem elsker ikke flødekartofler? Opgradér den velsmagende klassiker med selleri og vesterhavsost - så er der smagsfest! Få opskriften her.

Fredag, 23. februar 2018 - 13:24 - af Marie Melchior. Foto: Betina Hastoft.

Skal du servere kød til dine flødekartofler? Prøv oksekotelet med grøntsagpakker!

Det skal du bruge til flødekartofler med selleri og vesterhavsost:

6 personer

  • 500 g kartofler
  • 500 g knoldselleri
  • 1 spsk. smør til fadet
  • ½ l piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g Vesterhavsost (fra Thiese Mejeri)

Prøv også: Nem waldorfsalat

Sådan gør du:  

  1. Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne. Skræl sellerien, og skær den i 2-3 store bjælker. Skær kartofler og selleri i tynde skiver med en skarp kniv eller på en mandolin.
  2. Smør et ovnfast fad med smør i bunden og på siderne, og fordel kartoffel- og selleri-
skiverne i fadet. Hæld fløden over, og 
krydr med salt og peber.
  3. Riv osten groft på et rivejern, og drys den over kartofler, knoldselleri og fløde. Bag retten i ovnen i 35-40 minutter, til overfladen er gylden. Tjek med en spids kniv, om kartoflerne er helt møre. 

Tip: Vesterhavsosten er en tør, kraftfuld og lidt sød ost med knasende saltnister. Den kan erstattes af fx Prima Donna eller en anden gouda-ost. 

Byd gæsterne velkommen med bålhygge: Sådan laver du bål i den kolde tid

Læs også:

En lækker ossobuco at varme sig på i de kolde vintermåneder