Grillet svinemørbrad med rabarberchutney og ærtesalat

Grillet svinemørbrad

Ærter, forårsløg, krydderurter og rabarber kombineret med duften af svinemørbrad på grillen. Her får du en opskrift på let og lækker gæstemad, der emmer af sommer.

Torsdag, 12. april 2018 - 10:22 - Opskrift og foto: Inge Skovdal/skovdalnordic.com

Invitér gæster over, og kræs om dem med en klassisk svinemørbrad med rabarberchutney, krydderurtebrød og ærtesalat. Hvis du er den heldige indehaver af en udbytterig køkkenhave, vil du med stor sandsynlighed kunne finde mange af rettens ingredienser der.

Se også: Kylling med rabarber og agurkesalat

Det skal du bruge til grillet svinemørbrad med rabarberchutney, krydderurtebrød og ærtesalat:

6 personer

Grillet svinemørbrad:

  • 1,2 kg svinemørbrad
  • 1 spsk. salt
  • 1 tsk. peber

Rabarberchutney:

  • 600 rabarber
  • 1 rødløg
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • 1 tsk. korianderfrø
  • 1 tsk. hel allehånde
  • 1 dl rørsukker
  • ½ dl æbleeddike
  • ½ chili

Nemt krydderurtebrød:

  • 1 ciabattabrød
  • 100 g blødt smør
  • 1 håndfuld blandede krydderurter, fx timian, rosmarin, basilikum
  • 1 usprøjtet citron
  • Salt

Ærtesalat:

  • 600 g ærter – frosne eller friske
  • 400 g sukkerærter
  • 3 forårsløg
  • 100 g feta
  • 1 stor håndfuld ærtespirer
  • 1 stor håndfuld mynte
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. citronolie
  • Lidt salt

Prøv også: Grillet oksemørbrad med rødbedegarniture og nye kartofler

Sådan gør du:

Grillet svinemørbrad:

  1. Rens svinemørbraderne for fedt og sener
  2. Gnid dem i salt og peber, og lad dem hvile.
  3. Grill dem – evt. bare i ovnen – på 4 sider, 4-5 minutter på hver, indtil de er lys rosa indeni.

Rabarberchutney:

  1. Skær rabarberne i mindre stykker, der er ca. 1 cm lange. Skær rødløget i ringe, og hak chilien fint. Hæld rabarber, rødløg, chili, fennikelfrø, korianderfrø, allehånde, rørsukker og æbleeddike i en gryde.
  2. Bring chutneyen i kog ved middelvarme i 20 minutter, og rør jævnligt. Smag til med salt, peber og evt. mere sukker.
  3. Hæld den varme chutney på rengjorte glas, og servér til mørbraden.

TIP Chutneyen kan laves dagen før eller om formiddagen. Kan spises både kold og varm.

Nemt krydderurtebrød:

  1. Skær skiver i brødet, men ikke helt igennem. Smør toppen af brødet med smørret, og pres gerne lidt ned i rillerne. Hak krydderurterne fint, og gnid dem ned i brødet. Riv citronskal over, og drys med lidt salt.
  2. Pak brødet ind i bagepapir, og bag det i ovnen i 10 minutter ved 250°.
  3. Pak brødet ud af papiret, og giv det 2 minutter mere i ovnen inden servering.

Ærtesalat:

  1. Optø ærterne, eller bælg dem, hvis de er friske. Hæld kogende vand over sukkerærterne, og lad dem stå 1 minut. Snit dem på skrå. Snit forårsløgene fint på skrå, og læg dem i iskoldt vand.
  2. Bland ærter, sukkerærter og smuldret feta i en skål. Vend ærtespirer og mynteblade i salaten, og top med forårsløg.
  3. Dryp med citronsaft og citronolie, og drys med lidt salt.

TIP: Du kan nemt lave din egen citronolie ved at rive skal af usprøjtet citron ned i en lille skål med olivenolie. Dæk skålen til, og lad den stå i køleskabet et par dage.

Læs også: Køkkenhave på den nemme måde

 

Læs også: