Jordskoksuppe med røget torsk

Denne lækre jordskoksuppe er rigtig god at varme sig på, og indeholder masser af god næring

Fredag d. 8. august 2008 - af Redaktionen

Et strejf af syden
Suppe er lækkert året rundt, også den kolde gazpacho, der køler om sommeren og får en til at tænke på Syden om vinteren. Hvad end du er til lette supper, fyldige kager eller hjemmerørt ost, så klik dig videre i dette herlige madunivers. Det er mad, der gør dig glad.

Tilberedningstid 35 minutter
4 personer

 

1 mellemstor kartoffel
1 løg
200 g jordskokker
25 g smør
½ l grøntsagsbouillon
½ l piskefløde
Salt og peber
Revet muskatnød
100 g koldrøget torsk i små tern
2 spsk hakket persille

 

Skræl kartofler, løg og jordskokker, og skær dem i store tern. Sauter dem i smørret i 10 minutters tid. Tilsæt bouillon, og kog grøntsagerne i cirka 20 minutter. Blend suppen. Tilsæt fløden, og kog det hele godt igennem. Smag suppen til med salt, peber og en smule revet muskatnød. Server med små tern af røget torsk, og drys med hakket persille.