Aftensmad

Kyllingegryde med hyben og bulgur

Hyben kan indgå i mange forskellige madretter. Her får du opskriften på en dejlig kyllingegryde med tilbehør.
af Susie Helsing Nielsen, Pia Buusmann og Mette Jansen 8.08.2008 Foto: Jes Buusmann

Kyllingegryde med hyben og bulgur
Fire personer

1 stor kødfuld kylling eller bornholmsk hane
•1 spsk olivenolie
• 2 løg
• 1 fed hvidløg
• ½ chili
• 2½ dl hvidvin
• 5 blommer
• 250 g rensede hyben
• 50 g oliven
• ½ dl hakket frisk merian

BULGUR:
3 dl rå bulgur
• ½ dl pistacienødder eller pinjekerner
• ½ dl lyse rosiner
• 1 spsk olivenolie
• Saft fra ½ citron

Del kyllingen i 8 dele. Brun kyllingestykkerne i olie i en stor gryde, og lad dem stege 10 minutter. Skær løg i både, hak hvidløg og chili fint, og kom det i gryden. Svits et par minutter, uden at det tager farve. Hæld hvidvin i retten, og lad den simre cirka 20 minutter med låg.

Halver blommerne, og fjern stenene. Skær blommerne i kvarter. Kom de rensede hyben og blommer i retten, og lad det hele småkoge i yderligere 10 minutter. Tilsæt oliven og merian, og varm retten igennem. Kog bulguren efter anvisningen på pakken. Hak nødder og rosiner groft, og bland det i den lune bulgur. Rør olie og citronsaft i. Server bulguren og evt. Hybenchutney (link til chutney) til kyllingegryden.

Sådan rengør du dine hyben

? Skær blomst og stilk af hybenfrugterne.
? Halver dem, og skrab kernerne ud.
? Skyl hybenskallerne.
? Hvis hybenskallerne er meget bløde så halver dem, og frys dem i cirka en time. Så bliver de hårde, og kernerne nemme at fjerne.