Aftensmad

Kyllingeruller med grov kartoffelmos

Det lyse kyllingekød smager ikke af så meget alene, så derfor kan man med held fylde det med noget, som smager kraftigt som fx soltørrede tomater. Varier eventuelt med pesto.
af Mette Jantzen 20.01.2009 Foto: Jes Buusmann

Kyllingeruller
6 kyllingebrystfileter
Ca. 125 g soltørrede tomater
Salt og peber
Ca. 12 skiver bacon
Kødsnor

Flæk kyllingebrysterne, så de kun hænger sammen langs den ene side. Hak de soltørrede tomater. Krydr kyllingebrystfileterne med salt og peber, og fordel de soltørrede tomater ovenpå. Rul kyllingekødet sammen, og rul baconskiverne om kyllingekødet. Bind kødsnor om rullerne for at holde dem helt lukkede. Opvarm en pande, og svits kyllingerullerne i ca. 2 min. på hver side. Læg rullerne i et ovnfast fad og steg dem videre i en 200° varm ovn i 15-20 min., eller til de er helt gennemstegte.

Grov kartoffelmos
1 ½ kg kartofler
25 g smør
Ca. 3 dl mælk
Salt og peber
Evt. hakket persille

Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Kog kartoflerne møre i usaltet vand. Mos dem med et piskeris eller kartoffelmoser. Tilsæt smørret, og lad det smelte. Rør mælk i, til det har en passende konsistens, og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. hakket persille.
TIP: En del af kartoflerne kan erstattes med pastinak eller knoldselleri.

Sauterede rodfrugter
75 g hasselnødder
300-400 g rodfrugter, fx gulerod, rødbede og pastinak
1-2 fed hvidløg
1 spsk. raps eller olivenolie
Salt og peber
½ bundt bredbladet persille

Kom hasselnødderne i ovnen ved 200° i 10 min. Ryst bradepanden af og til. Afskal nødderne i et rent viskestykke. Skræl rodfrugterne, og skær dem i små tern eller skiver. Skær hvidløget i fi ne tern. Opvarm 1 spsk olie på en pande, og svits hvidløg og rodfrugttern, til de er møre, men uden at de tager for meget farve. Krydr med salt og peber. Gem lidt persille til pynt, hak resten groft, og vend det i blandingen. Anret kartoffelmosen på tallerkenerne, og læg sauterede rodfrugter og nødder på toppen. Pynt med persille.

Sauce verte
1 bundt basilikum
½ bundt persille
1 bundt dild
3 dl cremefraiche 18 %
Saft fra ½ citron
Salt og peber

Hak krydderurterne meget fint, evt. i en blender eller foodprocessor. Rør dem i cremefraichen sammen med citronsaft. Smag saucen til med salt og peber.
TIP: Rør evt. 1 hakket fed hvidløg i saucen.