Aftensmad

Marineret lammefilet med bagte kartofler og grøntsager

Denne menu af lammefilet, kartofler og grøntsager er ideel til sommeraftener, så du kan hygge dig med gæsterne, mens al maden tilberedes på grillen.
af Marie Melchior. 3.06.2009 Foto: Betina Hastoft.
Griller rosmarinmarineret lammefilet med bagte kartofler og grøntsager

Ingredienser

  • 1 bundt rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 dl rapskimolie
  • Havsalt og peber
  • 1.200 g lammefileter

Bagte kartofler

  • Ca. 12 spsk. rapskimolie
  • 1½ kg nye kartofler
  • 1 stort bundt løvstikke
  • Havsalt

Grøntsager

  • 2 squash
  • 1 løg
  • 1 lille blomkålshoved
  • 1 lille spidskålshoved
  • 1 bundt mynte
  • 75 g smør
  • Salt og peber

Sådan laver du lammefilet med kartofler og grøntsager

Marinade

  1. Vask og tør rosmarinen. Hiv nålene af stilkene, og læg dem i en skål.
  2. Pil hvidløgsfeddene, og flæk dem.
  3. Vask og tør citronen. Riv skallen fint. Bland hvidløg og citronskal med rosmarinen, og rør olien i. Tilsæt salt og peber.
  4. Hæld marinaden over lammefileterne. Det bedste er at marinere kødet i en plastikpose et døgns tid. Alternativt kan du lægge kødet i en bradepande et par timer, før det skal grilles.
  5. Grill lammefileterne 5-6 min. på hver side på en hed grill.

Bagte kartofler

  1. Riv 24 kvadrater på ca. 20 x 20 cm af kraftigt sølvpapir. Læg dem dobbelt, så du har 12 stykker. Smør midten af sølvpapiret med rapskimolie.
  2. Fordel kartoflerne på hvert stykke sølvpapir, og læg en løvstikkekvist over. Drys med rigeligt havsalt, og dryp med mere rapskimolie.
  3. Luk sølvpapirpakkerne sammen, og ryst dem, så olie og salt fordeler sig. Bag kartoflerne på grillen i 30-40 min.

Grøntsager

  1. Vask alle grøntsagerne og mynten. Skær courgetterne i stave, og løget i både.
  2. Skær blomkålen i små buketter.
  3. Fjern stokken af spidskålen, og snit resten fint. Hak mynten.
  4. Lav 6 kvadrater på ca. 20 x 20 cm af kraftigt sølvpapir. Smør midten med smør. Fordel grøntsagerne ovenpå.
  5. Drys med mynte, og giv hver grøntsagspakke en klat smør. Krydr med salt og peber.
  6. Luk pakkerne, og grill dem på grillen i 20 min.