Lammefilet i rosmarinmarinade med bagte kartofler og grøntsager

Om sommeren er det helt ideelt, hvis man kan lave hele retten på grillen, så man kan sidde at tale med gæsterne, mens man ser efter maden.

Onsdag d. 3. juni 2009 - af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft

1 bundt rosmarin
2 fed hvidløg
1 usprøjtet citron
2 dl rapskimolie
Havsalt og peber
1.200 g lammefileter

Vask og tør rosmarinen. Hiv nålene af stilkene, og læg dem i en skål. Pil hvidløgsfeddene, og flæk dem. Vask og tør citronen. Riv skallen fint. Bland hvidløg og citronskal med rosmarinen, og rør olien i. Tilsæt salt og peber. Hæld marinaden over lammefileterne. Det bedste er at marinere kødet i en plastikpose et døgns tid. Alternativt kan du lægge kødet i en bradepande et par timer, før det skal grilles. Grill lammefileterne 5-6 min. på hver side på en hed grill.

Bagte kartofler
Ca. 12 spsk. rapskimolie
1½ kg nye kartofler
1 stort bundt løvstikke
Havsalt

Riv 24 kvadrater på ca. 20 x 20 cm af kraftigt sølvpapir. Læg dem dobbelt, så du har 12 stykker. Smør midten af sølvpapiret med rapskimolie. Fordel kartoflerne på hvert stykke sølvpapir, og læg en løvstikkekvist over. Drys med rigeligt havsalt, og dryp med mere rapskimolie. Luk sølvpapirpakkerne sammen, og ryst dem, så olie og salt fordeler sig. Bag kartoflerne på grillen i 30-40 min.

Grøntsagspakker
2 squash
1 løg
1 lille blomkålshoved
1 lille spidskålshoved
1 bundt mynte
75 g smør
Salt og peber

Vask alle grøntsagerne og mynten. Skær courgetterne i stave, og løget i både. Skær blomkålen i små buketter. Fjern stokken af spidskålen, og snit resten fint. Hak mynten. Lav 6 kvadrater på ca. 20 x 20 cm af kraftigt sølvpapir. Smør midten med smør. Fordel grøntsagerne ovenpå. Drys med mynte, og giv hver grøntsagspakke en klat smør. Krydr med salt og peber. Luk pakkerne, og grill dem på grillen i 20 min.