Aftensmad

Mælkebraiseret fasan

En ret med masser af citron og hvidløg til at styrke dit immunforsvar til vinteren.
af Carsten Kyster 17.10.2008 Foto: Martin Bjørn

2 fasaner, flåede
3 spsk. olivenolie
2 usprøjtede citroner
1 stor fennikel
10 fed hvidløg
20 blade salvie
Salt og peber
6 dl sødmælk

TILBEHØR:
1 kg kartofler
3 spsk. olivenolie

Del fasanerne i lår og bryster, så du har 8 stykker i alt. Varm olivenolie op i en tykbundet gryde eller sauterepande, og brun fasanerne godt. Skræl store flager citronskal af citronen med en tyndskræller. Halver fenniklen, og snit den i skiver, gem toppen til senere. Steg citronskal, fennikel, hvidløg og salvieblade sammen med fasanen. Det hele skal være brunet godt. Krydr med salt og peber.

Hæld mælken over, og lad det hele simre i ca. 40 min. Mælken skal koge helt ind, til den har et grynet udseende. Vask kartoflerne godt, skær dem i tynde stænger, og vend dem med olivenolie, salt og peber. Bag kartoflerne midt i ovnen ved 210º i ca. 20 min, til de er gyldne og sprøde. Drys snittet fennikeltop over den braiserede fasan, og server med ovnstegte kartofler.