Nemme jule-frikadeller

Julefrokosterne står for døren, og der skal alskens lune retter på bordet. Vi har fundet en ny favorit, som med sikkerhed skal stå på julefrokostbordets første række!

Mandag, 16. november 2015 - 16:11 - Tekst og foto: Inge Skovdal / skovdal.dk

Skal der frikadeller på bordet i løbet af julen, så har vi her det bedste bud! Få opskriften på de nemmeste jule-frikadeller her!

Vild med frikadeller? Så prøv dem her!

Jule-frikadeller

16 stk.

Det skal du bruge til julefrikadeller:

  • 500 g økologisk hakket svinekød, gerne fra dansk, fritgående svin
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • ½ dl hvedemel
  • Salt og peber
  • 100 g tørrede svesker
  • Smør eller olie

Vidste du: Derfor er klementiner farlige

Sådan laver du jule-frikadeller: 

  1. Rør en fars af svinekød, æg, mælk og hvedemel, salt og peber. Hak sveskerne fint, og bland dem i farsen. Lad den hvile i 30 minutter.
  2. Steg frikadellerne ved middelvarme i smør eller olie. Servér med resten af rødkålssalaten.

Tip! Du kan erstatte sveskerne med grøntsager, hvis du ikke kan lide smagen af svesker. Du kan også tilsætte lidt julekrydderier som stødt nellike og kommen. Men brug kun lidt, så det ikke dominerer smagen.

Læs også:

Frikadeller med and